Skip to content

Veckobrev 13 – Hua Hin

Veckobrev 13 – Hua Hin

Thaitema den här veckan var att vika handdukar. Det var superkul men väldigt svårt. Vi fick lära oss att vika sköldpadda, elefanthuvud och gris. Som bonus kunde en av eleverna lära oss att vika en svan också. På storsamlingen instruerade eleverna föräldrarna som också fick vika. Nu kan alla göra lite extra fint hemma i fall man får övernattningsgäster.

Veckans idrott var korv & bröd, korgboll, yoga och catch the flag. Barnen älskar verkligen catch the flag. De har spelat det på varenda rast.

På morgonsamlingarna har vi haft samarbetsövningar som omvänd ”hela havet stormar” och fallskärm. I måndags möttes barnen av tända ljus och avslappnande musik när de kom till skolan. Vädret inbjöd verkligen till lite mys.

Förskolan/Förskoleklass

Det har ritats mycket med hjälp av ritkort och youtube. Uppgiften har varit att följa instruktioner och måla steg för steg. Det är spännande att se hur bilden byggs upp och till slut blir något riktigt fint.

Åk 1-7

Förutom att det arbetats med matematik, engelska och svenska har det också arbetats flitigt med elektricitet, puberteten & sexualkunskap, religion & livsåskådning och hösten. Några elever har arbetat med värme, klimat och väder. De gjorde ett eget väderreportage som de spelade upp för de yngre barnen.

Övrigt

Nästa vecka kommer det inte vara någon storsamling på torsdagen. Vi kommer istället att ha storsamlingen på fredagen. Ni föräldrar är välkomna kl.10.30 för storsamling med avtackningar och påskmys. De barn som vill vara utklädda får gärna vara det den här dagen. Vi ser gärna några påskkärringar/gubbar eller påskharar.

På torsdagens idrott kommer vi att åka till stranden. Viktigt med idrottsskor!

 

Pedagogerna på Sanuk