Skip to content

Veckobrev 12 – Koh Lanta

Veckobrev 12 – Koh Lanta

Den här veckan startade med att vi hela skolan rockade flip-flops och pratade om alla människors lika värde och att ”olika är bra”.

Det har varit en vecka då vi har sagt hej då till många kompisar. Det har såklart varit tråkigt och lite sorgligt, men det är ändå härligt att se hur många nya vänner eleverna har fått.

På torsdagens storsamling firade vi påsk! Eleverna inledde med att sjunga, den numera klassiska, Goliat. Därefter berättade prästen Erik lite om de olika påskdagarna. Samlingen avslutades sedan med äggpickningstävling på skolgården. Både elever och föräldrar pickade ägg och visade vilken härlig gemenskap vi har här på Sanuk.

År 4-9 har varit på studiebesök på den thailändska skolan på Long Beach. Det var spännande och intressant att få en inblick i hur den thailändska skolan är uppbyggd och fungerar.

Nästa vecka är det påsklov och skolan är stängd.

Förskolan

Den här veckan har gått i påskens tecken på förskolan. Vi har ritat olika påskteckningar och gjort kycklingar. Höjdpunkten var att få måla sitt eget ägg och sen delta i Äggpickartävling med resten av skolan på torsdagens Storsamling. En populär aktivitet just nu är dansstopp och då självklart till de populäraste Melodifestivallåtarna som ”bada nakna”.

Förskoleklass

Prästen Erik kom och berättade för oss om varför vi firar påsk, många frågor ställde de intresserade barnen.Det målades ägg och vi var med på den stora äggpickartävlingen på skolan.

År 1-3

Den här veckan är sista veckan för två av våra grupper så efter påsklovet kommer vi bara att vara två lågstadiegrupper kvar. Det har varit fokus på avsluta arbeten för de elever som slutar men som alltid har vi hunnit med mycket annat också. Vi har jobbat problemlösning och muntliga instruktioner, skrivit sagor, pratat om den första månlandningen och målat påskteckningar.

År 3-6

Då många skolkamrater slutar denna vecka är det hög aktivitetsnivå på lektionerna, det är mycket som ska hinna avslutas. Diktsamlingar, tabelltest, Gustav Vasa, Geografens testamente, jämförelse av olika tidsepoker, praktisk matte och reportage.

År 6-9

Det har varit en bra vecka. Flera av eleverna på Sofia Distans har jobbat hårt med spanskan sista tiden. Detta har gjort att de ligger långt före i planeringen i spanska. En elev har under veckan gjort klart hela vårens spanskkurs! Både eleverna på Sofia Distans och semesterskoleeleverna har stort inflytande över planeringen och upplägget av sitt arbete. De planerar sitt arbete veckovis tillsammans med sin handledare. Många tycker att det är skönt att jobba klart med en uppgift i taget och inte ha flera arbeten igång samtidigt. Det här är ett nytt arbetssätt för många elever, men de tycker det är toppen! På idrotten har gruppen i veckan fortsatt med elevledda lektioner, samt att de har fått nytta av de teoretiska orienteringskunskaperna de fick förra veckan.

Personalen på Sanuk önskar alla en Glad Påsk