Skip to content

Veckobrev 12 – Huay Yang

Veckobrev 12 – Huay Yang

Thaitema den här veckan var matlagning. Vi lagade tre traditionella maträtter som pad kra prao, pad mamma, tom ka gai. Till dessert blev det mango med sticky rice. Man trodde det var värsta kockskolan! Ett otroligt fint samarbete mellan eleverna och maten fick högsta betyg av alla.

På storsamlingen blev det Jeopardy där fem lag tävlade mot varandra i sina kunskaper om Thailand. Det var spännande in i det sista om vem som skulle ta hem segern.

Den här veckan lyckades vi få till simträning på idrotten (poolen var ur funktion förra veckan). Hela skolan och förskolan simmade på som bara den.

Vi avslutade veckan med sångsamling då både barn och vuxna bjöd på sång och ukulele komp.

Förskola/Barnklubb/Förskoleklass

Förskolan gjorde sin egen play doh lera och fick mäta ingredienser i olika mått som deciliter och milliliter. Hur många milliliter går det på en deciliter?  Det är viktigt att man mäter rätt för bästa resultat ( degen blev lite för hård men fin blå färg fick den).

Golvpussel är något som har varit populärt under veckan och det är ett bra sätt att träna på att samarbeta.

Vi har pratat om olika frukter och vad man har för favorit. Kom då på att en del frukter smakar olika här i Thailand mot vad de gör hemma i Sverige. Så favoriten här är inte alltid samma som hemma.

Förskoleklassen har jobbat på med bokstaven V. Vi har även jobbat med begreppen dubbelt/ hälften genom att räkna och rita.

Det har blivit många bad i poolen eftersom behovet av att svalka sig har varit stort!

År 1-4

Det råder en härlig, positiv och harmonisk stämning i gruppen och det jobbas på hårt med planeringarna för att alla ska bli klara innan hemfärd. På matematiken har många spelat mattespel denna veckan. Ett roligt sätt att repetera det man tidigare arbetat med i böckerna. Våra treor övar på inför nationella proven. Multiplikationstabellerna har tragglats lite extra, vi har övat extra på uppställningar och det har klurats på många olika problemlösningar.

Efter vårt uppskattade thaitema med matlagning fick eleverna skriva instruerande texter. De fick skriva ett recept på just den maträtten som deras grupp lagat. Flera elever har också skrivit faktatexter denna veckan om djur som finns i Thailand eller åtminstone i Asien. En och annan berättelse har det också blivit!

Det jobbas med många olika arbetsområden i SO och NO. Någon elev blir just nu expert på Sveriges landskap, andra på vad det innebär att jobba och tjäna pengar och vad man sedan kan göra med dem. Vilket var det lättaste problemet, enligt eleverna =)

År 4-5

Det här är den sista veckan i den här gruppkonstellationen. Nästa vecka slås denna grupp ihop med  år 1-4. Eleverna har gått igenom nästa veckas planering för att vara förberedda inför veckan som kommer.

I skolan har vi arbetat med teknik och fackverk, stava, tala och skriva i svenska. i NO har vi arbetat med sinnen, kemi och miljö samt energi. I SO arbetar vi med arbete och pengar, stormaktstiden, frihetstiden och religion. I engelska fortsätter eleverna med sina glosor och i matematik arbetar vi med olika delar av bråk och geometri.

Nästa vecka

Idrott

Tis: bollsporter för alla

Tor: ingen idrott – lekar och påskfirande

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

 

 Ha en trevlig helg, väl mött på måndag!

 

Önskar personalen på Sanuk