Veckobrev 12 – Huay Yang

Tungan rätt i mun och full fokus! Veckans thaitema var att skapa egna drillstavar.

Barn och föräldrar hade ett enormt teamwork när drillstav efter drillstav tillverkades under torsdagens sedvanliga storsamling. Tror att flera av föräldrarna blev överraskade av hur pyssliga de faktiskt är. Många gick ”all in” i arbetet.

Drillstavarna tillverkades av långa rör som kläddes in i gummi från mopedinnerslangar. I ändarna på rören sattes det fast gummifransar, även dessa från innerslang. Rören dekorerades slutligen med glittertejp i regnbågens alla färger. Ingen stav blev den andra lik. Titta gärna på veckans bilder för att se alla fina drillstavar.

Planen för idrotten i veckan var att köra olika typer av samarbetsstafetter men tyvärr var flera av barnen frånvarande på grund av sjuka så vi tänkte om och körde poolaktiviteter istället. Ett mycket uppskattat inslag i den allt hetare temperatur som råder.

Numera kör vi gemensamma morgonsamlingar för alla barn på skolan. Våra lärarstudenter har hållit i flera av aktiviteterna under veckan. Barnen har provat på allt ifrån thaiundervisning till nyhetsredovisning.

Förskolan/förskoleklass

Denna vecka har vi läst om spöket Laban där alla barn efteråt fått måla sina inre bilder med målarfärg på stora papper. Barnen har även fått lära sig lite nya ord på engelska då vi har lärt oss sjunga ”head, shoulders, knees and toes”.

Barnen i förskoleklassen har fått arbeta med sagor där de fått träna på att återberätta sagorna. Något vi arbetat flitigt med under veckan är att lyssna efter det första bokstavsljudet i olika ord. Detta har vi tränat på genom att bland annat spela bingo, para ihop bilder med bokstäver och bildat ordkedjor.

Skolan

Inte nog med att vi vinkat av flera elever i förra veckan. Dessutom har vi haft ett manfall av barn som varit krassliga. Hoppas alla snart blir friska igen, vi tänker på er.

Det positiva har varit att undervisningen i det närmaste varit av privatlärarkaraktär. Alla har kunnat få den hjälp de behövt och ännu lite till.

I klassrummet har våra lärarstuderande haft en hel del lektioner. Barnen har bland annat fått lära sig lite om FN, bakgrunden till uppkomsten samt vad deras uppgift var/är. En annan lektion fick barnen arbeta med mönster i matematiken. Dels teoretiskt men även praktiskt genom att rita egna mönster samt tillverka egna pärlarmband. I engelskan har barnen fått öva på enkla fraser att använda på restaurang genom att rollspela i par och grupper.

Nu lider skolterminen mot sitt slut här i Huay Yang men vi håller igång en vecka till och vinkar av våra sista barn på fredag i nästa vecka.

Önskar er alla en skön och vilsam helg, pedagogerna Huay Yang