Veckobrev 12 – Huay Yang

Morgonsamling

Att höra hejarramsan S A N U K skalla över tempelområdet är en fantastisk upplevelse. Den kunde man höra på storsamlingen denna vecka. En stor del av samlingen gick åt till att tacka av 8 av våra otroligt fina elever. Tänk så många nya kamrater vi fått genom alla våra möten i skolan och på förskolan! Samlingarna har annars bestått av att träna thai, och olika RAR-övningar. Denna vecka har vi fokuserat på Det första R:et, ”Respekt för dig själv”. Det är spännande att våga prata om sig själv. Alla gjorde det mycket frimodigt och bra!   

Idrotten

Eftersom förra veckans idrottslektion med judo var så uppskattad, ställde snälla Erik upp och hade en fortsättningslektion. Den här gången var det mer på allvar och vi fick lära oss riktiga kast och grepp. Eleverna stålade i kapp med solen. Badet i det lugna havet är alltid uppskattat efter ett hårt pass träning!
Förskolan

En vanlig, härlig vecka med fångande av krabbor, givande samtal kring många olika saker        t ex vad alla längtar efter hemma i Sverige. Det var allt från sitt härliga klätterträd hemma i trädgården till sin moster eller katt. Vi har även läst om hur Siddharta blev Buddha igen (man behöver friska upp minnet ibland) och tog efter det en tur runt templet och tittade på alla vackra målningar mm.

Vi har även pratat om skorpioner igen, finns ett stort intresse för giftiga och farliga djur och insekter. Jag lär mig något nytt hela tiden. På storsamlingen fick vi från vår lilla barngrupp både en dansuppvisning samt ett sånguppträdande. Härligt hur de vågar stå framför alla och uppträda.

1-9:an

Den här veckan är det många arbeten som avslutats och blivit klara men en elev har också hunnit med ett helt nytt arbetsområde, gjort det jättebra och blivit klar. Mycket bra jobbat!

I svenska har det varit ljudträning, läsförståelse, grammatik på högstadienivå och studier av gammalsvenska. Det finns mycket intressant som ryms inom ett ämne som kan tyckas vara så självklart innehållsmässigt.

I matematiken har alla fortsatt och många har hunnit nå sina mål. Det har t.o.m. funnits plats för lite mattespel.

Engelskan har också varit inriktad på grammatik. På storsamlingen fick vi lyssna till en dikt på engelska och sedan höra en fin översättning av samma dikt. Vår duktiga elev har tagit till sig att en av våra grundvärderingar är gemenskap och vänskap, därför hon hade valt en dikt med det temat!

I So och No har alla arbetat individuellt med sina thai-teman, allt från buddhismen till geckoödlan och kokospalmen.

Vi har också hunnit lära oss några nya ord på thai. Nu är det djur vi har riktat in oss på och vi får bra hjälp av vår snälla maid.

En varm och skön helg ser vi fram emot! Ha det riktigt bra!

Hälsningar Ulla och Katarina

Sanuk Huay Yang