Skip to content

Veckobrev 12 – Hua Hin

Veckobrev 12 – Hua Hin

Höjdpunkten den här veckan för skolbarnen var förstås besöket på Artist Village, konstnärsbyn i Hua Hin. Barnen fick först gå runt och titta på all konst och på de konstnärer som satt och skapade. Det var mysigt och intressant och alla hittade egna favoriter. Men det bästa var att måla på egen hand. Barnen var så duktiga och det skapades mycket fint så som tavlor, maskar, gosedjur och krukor.

På tisdagens idrott arbetade vi med stabilt sidoläge. Ett viktigt inslag i skolidrotten. Vi fick lära oss tillvägagångssättet och övade på varandra. Vi tittade också på en film som visade HLR. Detta kommer vi öva på vecka 14. På torsdagens idrott lekte vi favoritleken ”Catch the flag”.

På storsamlingen redovisade några elever stabilt sidoläge för föräldrarna. Sedan fick föräldrar och barn öva på varandra. Vi lekte också giftasleken.

I tisdags var det rocka sockorna. Vi rockade flipflop istället. Dessutom tittade vi på filmen ”Ebba och William” som handlar om två syskon där lillasyster Ebba har down syndrom. Vi pratade om olikheter och lika mycket värda och lyssnade på låten ”Rocka sockorna”. På fredagens morgonsamling fortsatte vi med arbetet och kopplade ihop det med RAR. Vi pratade om att alla människor har någon talang och lekte ”jag är bra på” en lek där man måste berätta vad man är bra på. Inte alltid så lätt för alla! Vi lyssnade också på låten ”Olika som bär”.

Som alltid har vi tittat på Lilla aktuellt skola och diskuterat veckans nyheter. Vi har också haft ansiktsmassage och samarbetslekar på morgonsamlingarna.

F-åk 2

Under veckan har vi repeterat färger och siffror på thai. Vi har också arbetat med olika korsord.

Förskoleklassen och eleverna upp till åk 2 har börjat arbeta med de nordiska asagudarna. Så spännande berättelser det finns att lyssna på och intressant att lära sig hur veckodagarna har fått sina namn.

Självklart har det lekts en hel del! Lekens betydelse för barnens utveckling är ju oslagbar!

Åk 3-8

En enda skolgrupp kvar. Det har inneburit att de yngre skoleleverna har bytt sida precis som Malin. Dock har vi kvar de båda klassrummen och det fungerar alldeles utmärkt. Eleverna är så duktiga på att ta ansvar för sitt skolarbete och för arbetsron.

Övrigt

Nästa vecka kommer vi att ha thaitema på onsdagen. Då vill vi att alla barn har med sig varsitt badlakan. Vi kommer nämligen att få lära oss vika handdukar på ”thailändskt vis”.

 

Ha en underbar helg!

Pedagogerna på Sanuk