Skip to content

Veckobrev 12 – Hua Hin

Veckobrev 12 – Hua Hin

Att börja måndagar med avslappning är helt underbart, en fin start på dagen med en lugn känsla i kroppen och fokus på här och nu. Vi har också gett varandra gåvor i form av positiva egenskapsord som vi skrev på varandras ryggar. Tänk vad det kan värma att få så många fina ord av kamraterna. På storsamlingen fick vi lyssna på en intressant redovisning om mangrowe, tack 1-3:an!

Självklart har vi firat påsk också. I torsdags på storsamlingen så hade vi äggrullning och den som fick ägget att rulla längst fick en godis och den som kunde krocka med en annans ägg fick två godisar. Påskharen har även hälsat på oss i Hua Hin, vilken tur. Så vi började fredagsmorgonen med att leta påskägg och sedan påskpysslade de yngsta eleverna på skolan. Vi har också pratat om varför vi firar påsk enligt kristendomen. De äldsta behövde arbeta med det sista skolarbetet för veckan så allt är klart till lovet.

På idrotten har vi haft vattenpolo. Det var både jobbigt och skönt. Att hela tiden röra på benen för att hålla sig upprätt och passa en boll ovanför vattenytan är bra träning men också kämpigt. Det sköna är att vara i vattnet och svettas när det är så varmt ute.

Nästa vecka

Nu är det dags för påsklov och ni alla är välkomna tillbaka v. 14, 08.30. Idrott som vanligt på tisdag och torsdag, kom ombytta och klara och glöm inte att ha med er badkläder varje dag och en handduk eller sarong.

Förskolan, förskoleklass

Veckan har gått i rasande fart och vi har arbetat med bokstaven C, format med pennan, ljudat och det praktiska arbetet blev att göra fina clowner som hör hemma på cirkus. Äggmemory och lite annat påskpyssel har vi också hunnit med.

Åk 1-3

Efter att vi varit iväg till Magroweträsket för ett tag sedan så har intresset för det annorlunda trädet vuxit. Vi har forskat mer om trädet och sedan gjort ett fint collage med bilder och sammanställt bildtexter. Sedan redovisade vi om Mangrowe för föräldrarna på storsamlingen. Det var lite pirrigt att hålla ett muntligt föredrag för så stor publik, men det gick otroligt bra.

Åk  4-8

Vi har arbetat en hel del med bilduppgifter i veckan. Allt från skräckhus (i form av kanelbullar) till 3D-bilder och fina blommor har gestaltas, även djur. Som vanligt har det gjorts en del prov också, både i engelska och teknik men också diagnos i matten.  Religionsarbetet som har gjorts klart har varit mycket intressant och väckt en del frågor, framförallt om människans fria vilja och om jordens undergång…

Lite grammatikrelger i engelskan har tränats och bokrecensioner har skrivits, så nu är det dags att välja lite nya skönlitterära böcker att läsa.

 

Ha ett fint påsklov!

Önskar personalen på sanuk!