Veckobrev 11 – Koh Lanta

På torsdagens storsamling fick våra fantastiska elever prova på att vara lärare. Eleverna höll nämligen i thaiundervisning för föräldrarna. De fick lära sig siffror, färger, frukter, veckodagarna och enklare konversation. Både elever och föräldrar imponerade!

På måndag nästa vecka är det dags att rocka sockorna. Eftersom vi befinner oss i Thailand är det ju inte säkert att man har några sockor och då går det såklart lika bra med flip-flops!

På storsamlingen nästa vecka kommer Erik- prästen från Svenska kyrkan på besök. Han kommer att berätta lite om påsken. Vi kommer sedan att fortsätta samlingen i påskens tecken genom att ha äggpickningstävling. Alla elever kommer att få måla ett ägg här på skolan under nästa vecka. Om föräldrar och syskon vill vara med i tävlingen får man ha med sig ett kokt ägg på torsdag.

Förskolan

Den här veckan har Chang gruppen hunnit med ett besök i Mangroveträsket. Där träffade vi vinkarkrabbor i regnbågens alla färger och fick se apor på nära håll. På storsamlingen den här veckan fick alla barn göra varsin egen drillstav med hjälp av sina föräldrar. Det blir många spännande lekar ute på skolgården sen med drillstavarna.

Förskoleklass

Vi fick besök av Ulli som spelade och hade ett musikquiz tillsammans med oss, det var mycket uppskattat av barnen. Vi har också lärt oss att göra drillstavar på vår storsamling tillsammans med barnen på Looma. Vi har pratat om vilka årstider det finns i Sverige, och sett en film om det. Ja, kommer vi att få se snö?, sa två av mina longstayelever.

År 1-3

Under veckan har vi bl.a. arbetat med Turning Torso och Burj Kalifa, matematiska enheter, thailändska djur och ritat efter engelska instruktioner. Longstaygruppen har börjat arbeta med rymden. Vi pratar om Big Bang, om vårt solsystem, stjärnor och planeter.

År 3-6

En inblick i elevernas engelskarbete får ni här; oregelbundna verb, veckodagbok, Simon Says, body, family, animlas och clothes. Några elever skriver faktatexter om fantasidjur ex Buffalobster, Frogorilla.

År 6-9

Eleverna jobbar på bra med sina egna planeringar. Det har som vanligt varit en salig blandning av uppgifter. I torsdags såg en lektion till exempel ut så här: En elev arbetade med minne och intelligens i biologi, en annan läste en engelsk roman, en tredje elev skrev om brott mot mänskligheten i historia medan en fjärde virkade på en mössa. Två elever satt utanför klassrummet den ena arbetade med franska och den andra med samhällskunskap. Samtidigt som allt detta skedde, skrev en årskurs nia nationellt prov i svenska. På idrotten har vi den här veckan haft en elevledd lektion med styrka och kondition samt en lektion med orienteringsteori.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk