Skip to content

Veckobrev 11 – Huay Yang

Veckobrev 11 – Huay Yang

Veckans thaitema har bestått av tempelbesök hos munkarna och elefantens nationaldag. På templet blev vi välsignade och vi gav dem gåvor i form av konserver, vatten, tvättmedel och pengar.

Vi har gjort öron och snablar som vi hade på oss under storsamlingen då vi genom en sketch delade med oss om våra kunskaper om elefanten som vi lärt oss under veckan till föräldrarna. Alla var vi överens om att det är ett fascinerande djur och ett barn på förskolan trodde att elefanten till och med var större än mormor hemma i Sverige 🙂

På idrotten hade vi en favorit i repris ” gammelgäddan” som barnen älskar att leka. Vi hade även simträning för att få in den rätta tekniken.

Förskola/Barnklubb/ Förskoleklass

Även den här veckan har vi jobbat mycket med vår värdegrund. Om hur vi är mot varandra , vad man säger och gör så att alla ska må bra.

Vi har masserat varandra som vi vet motverkar stress och gör hjärnan mottaglig för inlärning.

I förskoleklassen har vi jobbat med bokstaven U och även hur ett ord kan bli ett helt annat om man byter ut en bokstav som till exempel duk/ dyk.

Vi har gjort handavtryck som blev elefanter och även tillsammans med skolan målat många öron och snablar till sketchen. På vår sångsamling lärde vi skolbarnen sången om den cyklande elefanten och hur man efter hand plockar bort ord och bara använder sig av rörelser.

År 1-4

Inför den här veckan fick vi några nya elever i gruppen, då Lisa jobbat sin sista vecka. Så nu är vi en 1-4:a.

Den här veckan har vi arbetat med faktatexter. Vi har studerat faktatexter och pratat om vad som särskiljer en faktatext. Eftersom det i tisdags var elefantens nationaldag i Thailand, passade det bra att skriva en faktatext om just elefanten. Vi samlade fakta i en sexfältare och utgick från den när vi skrev. Vi arbetade med att dela in texten i stycken och att sätta ut underrubriker.

Det räknas på flitigt i matteböckerna. Våra 3:or övar också inför nationella proven genom att göra övningsuppgifter och gamla prov. I engelska har vi pratat om mat, frukt och grönsaker. Sedan har vi övat på hur man beställer på en restaurang. Det jobbas också med många spännande områden i SO och NO. Det handlar bland annat om rymden, våren, kristendom med fokus på påsken, enkla maskiner och varför människor flyttar.

År 4-5

Denna vecka fick vi ta över två nya elever i gruppen som kommer från Lisas grupp. Eleverna har kommit in bra i gruppen.

I skolan har vi denna veckan arbetat lite med stavning i svenska och med olika texttyper. I matematiken har många fokuserat på känguru då känguru-tävligen går denna vecka i över 60 olika länder i världen. Syftet med denna tävling är att stimulra intresset för matematik.

I SO och NO har eleverna arbetat på med sina uppgifter och samma är det inom teknikämnet. Det har varit allt från vikingatiden, stormaktstiden och olika sinnen till att bygga hållfast och stabilt.

Nästa vecka

Idrott

Tis: Ingen idrott då vi istället har thaitema

Tor: Idrott för alla

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Skolan har matlagningskurs och bjuder förskolan på mat.

 

Pop kan mai wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk