Veckobrev 11 – Huay Yang

Morgonsamling

Tänk så roligt det är att dela uppleva saker tillsammans! I onsdags delade hela skolan med elever, föräldrar och personal upplevelsen att vara på elefantsafari. Samlingarna denna vecka har innehållit thai, nyheter, samtal om demokrati och RAR-övningar. Den här veckan talade vi om känslor och hur vi visar hur vi känner oss. Vi tackade också av en mycket god kamrat, som vi kommer att sakna dessa sista veckor.  

Idrotten

Vi hade en fantastisk idrottslektion i tisdags. En snäll pappa instruerade oss i de första stegen i judo. Till att börja med var klassen lite avvaktande men allt efter som de fick prova blev de mer och mer entusiastiska. När lektionen var slut och vi gick till badet var de flesta helt överens om att de skulle börja med judo hemma i Sverige. Tack snälla Erik! Vi återkommer gärna nästa tisdag : )
Förskolan

Denna vecka har bestått av mycket lek i apans tecken, kan det vara spår efter vår utflykt till Ao Manoa förra veckan tro? Alla barnen samlades i denna härliga lek. De har varit mammor, pappor, apbabiesar, ja till och med har vi haft apägg här på förskolan (ännu ett gott tecken på vad leken utvecklar fantasin). Barnen har lyssnat på varandra, bestämt rollerna tillsammans, tagit hand om varandra och tagit hänsyn till andras åsikter mm. Härligt att uppleva detta tillsammans med barnen.

På Elefantens dag den 13 mars åkte vi på en gemensam utflykt till Kuiburi nationalpark och fick se elefanter i deras naturliga miljö. Spännande upplevelse! På torsdagens storsamling hade vi, förutom dansuppvisningar och charader, även fakta om elefanten och till sist allsång på thailändska: Pleng Chang (Elephant song). Blev en bra avrundning av Elefantens dag.

1-9:an

Skolarbetena i svenska har den här veckan innehållit allt från bokstavsträning, ordförståelseövningar till att skriva berättelser och träna på ordklasser. I engelskan är det mycket glosträning och grammatik. Det är inte helt lätt med adverb på engelska! Matematiken består av att öva talsortsräkning med alla fyra räknesätten, problemlösning, geometri på olika nivåer och enhetsväxlingar. Tillsammans täcker vi in en stor del av matematiken. I SO och NO har klassen arbetat med Drugs, Stenåldern och att skriva om Hua Hin. Det mesta av tiden har dock ägnats åt att göra ett arbete om den asiatiska elefanten. I onsdags var det Elefantens dag här i Thailand. Elefanten är Thailands nationalsymbol så vi tog reda på fakta från olika källor och redovisade sedan för varandra. Därefter gjorde alla ett faktablad om elefanten. Vi tyckte också att det skulle vara roligt att se vilda elefanter så vi beslöt att gemensamt åka till KuiBuri nationalpark och vara med om en elefantsafari. Efter skoldagens slut åkte hela gänget iväg. Det var en fantastisk upplevelse bara att vara i nationalparken. Naturen var storlagen och liknade inte alls det vi är vana vid. När vi sedan hade turen att vid flera tillfällen se elefanter var lyckan total. På ett ställe såg vi en flock elefanter med små kalvar och på ett annat såg i en ensam stor hane! Det blev en lång dag men oj, vilka upplevelser vi har med oss!!!                                                            

En underbar helg önskar vi er alla!

Hälsningar Ulla och Katarina

Sanuk Huay Yang