Skip to content

Veckobrev 11 – Hua Hin

Veckobrev 11 – Hua Hin

Vi har uppmärksammat Elefantens dag som var i tisdags. Eller chang som vi säger =).

Tillsammans har vi tagit reda på fakta om elefanten och i åldersblandade grupper gjorde vi collage av rivet papper som klistrades på i en färdigritad elefantmall.  Vi försökte även oss på att lära oss den thailändska barnsången Chang chang chang chang chang…

På storsamlingen visade eleverna upp sina verk och år 1-3 berättade viktig fakta om elefanten, de berättade om skillnaden mellan den afrikanska- och den asiatiska elefanten.

På idrotten var det full fart med svanskull, korgboll och flest bollar över nätet i poolen.

På samlingarna har vi haft avslappning till musik, lekt en favorit i repris, kortleksleken där man flyttar sig runt i ring efter givna kort.

Vi avslutar veckan med sångsamling och Sumbadans.

Förskolan/Barnklubb

Vi har pratat mycket om hur man är en bra kompis. Man delar med sig av leksaker, man säger snälla saker, när någon ritar kan man säga att teckningen är fin. Några av de förslag era kloka barn sa. Vi har också tittat på Professor Baltazar och om hur hans vän Fabian var snäll mot fågeln Ernst som frös och inte hade någon mat.

Elefanten har naturligtvis uppmärksammats på olika sätt bl a har vi sjungit och lekt Elefanten som balanserade på en spindeltråd.

Förskoleklass

Veckan kom såklart att handla väldigt mycket om elefanter. Vi har tagit reda på fakta och det funderades mycket över varför pappaelefanten inte tar hand om sina barn… Vi gjorde handtryck och målade dit ögon och en svans. Det hela mynnade ut i en saga om 5 elefanter. Vi har även gjort fina bokmärken att ha i de egna läseböckerna.

År 1-3

Visste ni att den afrikanska elefanten är större, har större öron för att kunna svalka sig med på savannen och har liknande “två fingrar” längst ute på snabeln att greppa med, det har vi bland annat lärt oss i veckan.

Förutom detta gemensamma arbete så har några elever arbetat med forntiden, demokrati i skolan, årstider, olika kroppsdelar och sinnen. De skriver olika slags texter och en av de äldre eleverna läste upp sin spökberättelse under slutsamlingen inför resten av skolan, modigt! Hon fick mycket beröm av sina kompisar. En kommentar var. Jag skulle dö om jag skulle behöva skriva så mycket…roligt att de yngre eleverna ser vad de äldre arbetar med.

Många gillar även att gnugga sina kunskaper med hjälp av olika appar som man kan träna tiokompisar, bokstäver, ordkunskap, geografi och engelska ord med. Allt detta varvas med mycket skratt och beröm till varandra vid våra dagliga små utvärderingar.

År 4-9

Denna vecka har vi fått ta farväl av tre av våra kompisar och det känns alltid ledsamt. Vi önskar dem all lycka till i framtiden!

Våra nior har skrivit nationella prov i svenska och repeterat matematik inför nationella nästa vecka. De har dessutom skrivit om nya utmaningar som har uppstått i vår globala värld i SO och i musik har de fått forska och skriva om thailändsk musikkultur, instrument och kända band.

Våra sexor har börjat lära sig om Europas länder, huvudstäder och floder i SO. De har också jobbat med novellskrivning i svenska.

En elev i sjuan har spelat in en matlagningsvideo på engelska och det blev en lyckad kladdkaka! En annan elev har skrivit en saga med många magiska ingredienser i svenska.

I matematik jobbar vi med bråk, hastighet och vinklar och år 4 och 5 jobbar med fabler i svenska och judendomen i SO.

Nästa vecka

Idrott

Tis – Alla har idrott

Tor- Alla har idrott

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Pop kan mai wan jan!

Önskar personalen på Sanuk