Skip to content

Veckobrev 10 – Huay Yang

Veckobrev 10 – Huay Yang

Äntligen har vi flyttat in i våra nya fina lokaler! Det firade vi på storsamlingen med uppträdanden och juice med tilltugg. Både barn och pedagoger har funnit sig väl tillrätta och trivs i de rymliga lokalerna.

Förskolan
Förskolan har lekt mycket med vatten. Vi har blåst såpbubblor och lekt med vattenballonger samt haft mycket roligt med den nya vattenspridaren. Vi har lekt Gömma Nyckel och Pomperipossa, en lek som tränar samarbete och RAR. Barnen har spelat en hel del spel. De har lekt långa stunder tillsammans i olika konstellationer. Alla har fått vara med!

Skolan
Skolbarnen har haft nytta av att kunna  sprida ut sig i de nya, stora lokalerna. Flera har tagit chansen att få sitta i en egen vrå och jobba i lugn och ro vilket har lett till att de har hunnit ännu mer än vanligt. Många av de yngre barnen har arbetat med rymden, så vi har haft en genomgång om solen och planeterna. Solen representerades av en gul boll och snäckor i olika storlekar placerades ut som planeter.

Samlingar
Varje onsdag har vi massage tillsammans. Stora barn masserar små och tvärtom och det är mycket uppskattat av barnen. Ett lugn sprider sig vilket påverkar hela dagen. Den här veckan har övriga samlingar för skolbarnen innehållit Lilla Aktuellt, diskussion kring begreppet RAR samt sångträning inför storsamlingen. På förskolan har samlingarna ägnats åt att prata om Thailand och att reflektera kring den skattjakt vi hade förra veckan. Barnen har haft många tankar kring skatter och har även lekt skattjakt en hel del, exempelvis genom att rita egna kartor.

Idrott
Både skolbarn och förskolebarn har haft Röris. Vi har pratat om kostvanor och vikten av en bra frukost. Vi har även lekt rörelseslekar med vatten. Under Hökens Vingar Kom blir roligare när man får springa genom en vattenspridare! I en annan lek fick pedagogerna vattna barnen med vattenkanna när de åkte ut. Det var så varmt att det slutade med att alla ville bli vattnade!

Thaitema
Den här veckan har vi lärt oss en thailändsk barnsång om elefanten. Mrs Not, vår thailändska medarbetare här på skolan har hjälpt oss med uttalet. Vi var själva jättenöjda med vår prestation när vi framförde sången för föräldrarna på storsamlingen. Föräldrarna ropade “En gång till” och vi klämde i ännu bättre andra gången!