Skip to content

Veckobrev 10 – Hua Hin

Veckobrev 10 – Hua Hin

Vi har haft en rolig vecka med mycket och växlande innehåll. På samlingarna har vi gjort andningsövningar, slappnat av till musik, haft sångsamling, lekt samarbetsleken Stjärnan där man står i en ring och kastar en eller flera ärtpåsar till varandra i ett givet mönster.

Den här veckan var det dags för år 1-3 att pröva på batik. Det knöts och färgades för fullt och de tjusiga plaggen bars redan dagen efter av nöjda elever och lärare. Förskolan och F-klass tillverkade pojor av snören och tennisbollar. Lite pilligt men oj så skoj när de var klara.

År 6-9 gjorde drillstavar av plaströr, gamla cykeldäck och maskeringstejp. Kan låta lite skruttigt men de blev verkligen jättefina!

På storsamlingen fick barnen visa upp sina nya redskap och visa lite trix till musik. Vi utmanade föräldrarna i Stjärnan och det blev lite körigt när vi även blandade in bollar i leken.

Veckans idrottspass blev rejält svettigt då vi körde styrketräning i grupper med appen “Lets wood”. Vi avslutade med danskull och sedan dansade vi vidare ner i poolen.

Förskola/Barnklubb/Förskoleklass

Veckans höjdpunkt i förskoleklassen var smakleken där barnen fick prova på olika smaker med förbundna ögon. Det fanns allt från chili till lime. Barnen fick skriva sina gissningar och det var mycket skratt och roliga miner.

Förskolan har jobbat lite extra med veckodagsfärgerna igen. Vi har ritat gula solar med oljepastell som vi sedan målade med vattenfärger ovanpå. Häftig effekt! Vi har lekt Kims lek med olika rosa föremål, arbetat med grön plydo och gjort orangea avtryck med ballonger. Veckan avslutades med ett dopp i den blå poolen.

År 1-3

Att få göra batik var toppenroligt! Det var mycket svårare att knyta knutar på tröjan än vad vi kunde tro. “Vad fint det blev”. “Titta jag fick ett hjärta!” Det var några av kommentarerna som man kunde höra under dagens batikarbete.

Vi har även arbetat med egna planeringar. Det har bl a skrivits texter om olika planeter, instruktionstext om batikarbetet och egna berättelser. Några av de yngsta eleverna tränar på att forma bokstäver och att ljuda ord. Eleverna läser varje dag ur sin bok och skriver bokrecensioner när de blir klara. Vi har tillsammans tränat på vilka månader som hör till de olika årstiderna och diskuterat kännetecken, pratat om olika nyheter samt spelat favoritspelet Greedy Pig. Det är ett spel som går ut på att man slår en tärning och lägger ihop det som slås, skulle tärningen visa en 1:a så förlorar man de poängen för den omgången. Den som får mest poäng efter 10 omgångar vinner!

År 4-9

I veckan har våra nior skrivit nationella provet i engelska! De har även jobbat med moderna språk och övar på uttal och hörförståelse. De har lärt sig mera om det spanska inbördeskriget och om olika spansktalande länder.

I matematik jobbar vi med bråk, decimaltal, samband, addition och subtraktion. Vi övar också på att skriva olika slags texter i svenska och vi tränar på läsförståelsen. Vi jobbar även med stavning av olika ljud, ordklasser och skiljetecken.

I historia får vissa elever lära sig mera om det gamla testamentet och medeltiden.

Många jobbar också med bilduppgifter. En har skissat ett djur, en skissar silhuetter i rörelse och en har skapat ett träd av triangelmönster.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag – inställd på grund av thaitema

Torsdag- för alla

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Nu när det börjar bli väldigt varmt här så blir det många spontanbad under dagen så ha alltid med badkläder till skolan.

Thaitema

Vi uppmärksammar elefantens nationaldag på tisdag!

 

Trevlig helg!

 

Önskar personalen på Sanuk