Skip to content

Veckobrev 10 – Hua Hin

Veckobrev 10 – Hua Hin

Vi har haft full aktivitet på rasterna. Det spelas kort och pingis och vi har haft allsång med gitarrspel.

Vi har på storsamlingen visat upp vårt arbete om elefantens dag som infaller på söndag den 13 mars vilket eleverna gjorde helt enastående. De äldre eleverna gav föräldrarna en föreläsning om skillnaden mellan afrikanska elefanter och asiatiska. Förskolan bjöd på en elefantshow där de själva klätt sig i elefantöron och snablar.

Korgboll har spelats på idrotten, en bollsport vi lärt oss av thailändska skolbarn. En otroligt rolig sport där en målvakt från vardera lag står på en stol och fångar in bollen i en papperskorg.

Vi har börjat forskat om  Mangrowes betydelse i Thailand, som tillhör nästa veckas thaitema. Även Lilla aktuellt ha setts följt av intressanta diskussioner.

Inför nästa vecka

Tisdag 15/3 åker F- 8 till Mangroweträsket. Det kommer att bli en heldag. Ta med vattenflaska, solkräm, badkläder, sarong och snacks/liten matsäck. Vi tar med oss pastasallad till lunch. Vi åker minibuss 9.00 från skolan och är åter innan 14.

Förskolan, förskoleklass och barnklubb

Denna vecka har vi arbetat med mönster, vi har både färglagt mönster och lagt färgkuber i olika mönster. Veckans bokstav har varit G och vi har längtat efter svenskt godis 😉 Under barnklubbstid har vi även jobbat oss svettiga med mini-röris, tillverkat och degat med play doh , tränat siffror med “prick-prick stenciler” och lekt en hel del både utomhus och inne i AC:n. Kurragömma med de lite äldre barnen har varit väldigt populärt. Och sist men inte minst så har vi varit kreativa och tillverkat elefantutstyrsel till elefanttemat på storsamlingen.

Åk 1-4

I 1-4:an har vi övat thailändska elefantsången och översatt den från thai-eng till svenska. Vi har skrattat och haft roligt och försökt uttala thailändskan på någorlunda rätt sätt.

De har också jobbat med sina individuella planeringar så som inom området vikingar, medeltiden, problemlösningar, yrken, bokstäver, ordklasser osv.

Åk 5-8

Vi jobbar på med naturfag (no på norska) och pubertetskunskap, vilket har bidragit till mycket fniss. Matteprov är avklarat och fredagens demokratipov var omfattande. Varför knottras huden då vi fryser? En power point om Grekland och en om Thailand (den senare både på svenska och engelska). I spanskan var uppgiften att beskriva ett rum och det slutade med att vi beskrev hela Thailand resort. Geografi och ett par fottossor (stickade tofflor) är klara. Och mycket mycket mer.

 

Ha en fin helg!

Önskar peronalen på Sanuk