Skip to content

Veckobrev 1 – Hua Hin

Veckobrev 1 – Hua Hin

Så har vi äntligen startat upp den här terminen! Det var fantastiskt härligt att välkomna de nya eleverna, att återigen få träffa våra “gamlingar” – och naturligtvis alla föräldrar. För första gången är vi fullt antal elever här på skolan här i Hua Hin. Det känns både roligt och spännande!

På onsdagen hade vi ett kort upprop för samtliga elever, sedan fick våra “gamlingar” åka hem för dagen medan våra nya elever stannade kvar för inskrivningssamtal. Torsdagen inledde vi med gemensam samling för alla 46 elever och pedagoger, därefter gjorde vi flera olika namnlekar. Vilken utmaning att börja lära sig alla nya namn!

Förskolan och förskoleklass

Vi har lekt tillsammans, gjort flera lära-känna-övningar, haft högläsning efter lunchen och tränat på att lära oss alla nya namn med namnsånger.

Åk 1-3

Här har vi tränat alla namn genom att intervjua varandra. I vår grupp är vi hälften nya och hälften “gamla” elever. Namnlappar till lådorna har vi också ritat, och så har vi börjat titta på elevernas planeringar och arbeten.

Åk 3-4

Vi har också tränat på att lära oss nya namn, både genom lekar och samarbetsövningar. Redan på torsdagen började vi titta på alla elevarbeten och planeringar. Våra “gamla” elever visste precis vad de skulle göra. Det här är en riktig läsgrupp, så det blev en hel del egen läsning.

Åk 4-5

Den gamla leken “heta stolen” fick här i Thailand bli “varma stolen”, med intervjuer av varandra för att lära känna gruppen. Vi dök snabbt in i planeringarna och “gamlingarna” var duktiga på att hjälpa nykomlingarna hur de skulle göra. Högläsning som avslutning på dagen var skönt.

Åk 6-8

Nu är nästan hela gruppen samlad, med hälften “gamla” och hälften nya elever. Stämningen är väldigt positiv och alla har stort utbyte av varandra. Vi har gjort den första veckans planering och alla är igång med sina arbeten. Fredagsmorgonen tittade eleverna från åk 3-8 på Lilla Aktuellt tillsammans och följde upp programmet med intressanta diskussioner.

Sen vips var veckan slut, hej och hå vad den gick undan! Stort tack till alla härliga och engagerade föräldrar vi har fått träffa er och era barn. Vi ses nästa vecka igen!

 

Väl mött och trevlig helg!

Önskar pedagogerna på Sanuk!