Skip to content

Vecka 9 – Koh Lanta

Veckobrev 9 – Koh Lanta

Vi tycker att det är mycket roligt att torsdagarnas storsamlingar och efterföljande föräldrafika är så välbesökta! Denna vecka var det Marias grupp som var ansvariga för den. Eleverna sjöng engelska sånger för oss och höll i ”Mördarleken”. Istället för att blinka, skulle man denna gång hälsa och ta varandra i hand… Tack för storsamlingen, det gjorde ni riktigt bra!

Morgonsamlingarna
I måndags lekte vi en lek där vi under stor koncentration skulle i grupper om ca 13 elever räkna till 13. Ingen fick säga samtidigt för då fick vi börja om. En del grupper lyckades andra inte. Spännande att se hur man i grupperna tog sig an uppgiften. På tisdagen tränade vi oss i att våga lita på varandra. Vi skulle under tystnad leda varandra inne i salan utan att krocka. Vi började framåt med hela kroppen, fortsatte sedan bakåt där endast fingerspetsarna nuddade varandra och avslutade med endast en tandpetare som vägledare. Kul, men svårt och lite läskigt. I onsdags hade vi kompismassage. Så härligt det är! Det är alldeles tyst. De som ger massage visar tydlig respekt för sin kompis så att mottagaren kan slappna av helt.

Musikdag fredag 2/3

I fredags var två grupper iväg till Svenska kyrkan i utlandets lokaler för en musikdag. Under ledning av musikern Emmy, sjöng vi härliga sånger tillsammans. Vi tackar prästen Maria och församlingsassistenten Ingvar för en inspirerande dag!

Lanta Laanta Festival 7-9/3
Nästa vecka är det dags för den största årliga festivalen här på Koh Lanta. Lanta Laanta Festivalen är en kulturfestival med mycket sång, musik, dans, mat, hantverk och traditioner. Vi på skolan kommer att uppträda med några sånger tors 8/3 kl 18.00. Vi samlas vid “rondellen” i Old town kl 17.45. Vi kommer även att ha en liten utställning där. Vi skulle vilja att barnen hade på sig sina fina skoltröjor denna kväll. De kommer att göra sig fint när vi står på scenen tillsammans. Välkomna till storsamlingen samma morgon då vi har genrep.

Myggmedel!
Den senaste tidens regn har medfört att det finns mer mygg just nu. Vi påminner om vikten av att använda myggmedel, både på dagen och kvällen. Se till att barnen även har myggmedel i väskan så att de kan ta det på sig efter idrottslektionernas bad.

Förskolan/Barnklubben
Vi har som vanligt haft en härlig vecka på förskolan och barnklubben. Vi har varit tillsammans mycket under veckan och kommer att vara så även fortsättningsvis. På morgnarna har vi börjat med att ha samlingar var för sig och sedan varit tillsammans under resten av dagen.

Vi har haft ”röris” och skapande tillsammans i veckan. Under skapande  har vi denna vecka arbetat med grundfärgerna blå, gul och röd. Vi har även lekt mycket, det är härligt att kunna dela upp sig och leka olika lekar i olika rum med olika kompisar. Ett av rummen har blivit legorum, där är det konstruktioner i massor. I ett annat rum leks det med dockor, de hade samling och leker förskola. I salan leks det ”under hökens vingar” och ”kom alla mina kycklingar”.
Blivande sexåringar har hälsat på hos förskoleklassen en förmiddag. Det var kul, barnen fick känna på hur det är att gå i förskoleklass.

Vi hade en härlig dag på stranden allihop i fredags. Det är ett härligt avslut på veckan.
Poolbad kommer att vara på torsdagarna för alla barn i förskola och barnklubb i fortsättningen. Vi vill att alla barnen har myggmedel här på förskolan så att vi kan smörja in barnen efter poolbadet.

Åk 1-3
Storsamlingen denna vecka var vår vilket gav oss möjlighet att träna oss i demokrati. Det gavs förslag på vad vi skulle göra. Vi provade olika alternativ, provlekte lekar och till slut röstade vi. Det var ett gäng nöjda elever som visade mod på att hälsa, presentera, sjunga och förklara.

I matematiken har vi arbetat med vikt. Vi har gjort en tankekarta och samtalat kring vad vikt är, hur det mäts och när vi använder det. Sen har vi undersökt, uppskattat och vägt olika föremål. Oj, vilken undersökarglädje!

Vi har också tittat på olikheter och likheter mellan Thailand och Sverige. Vi har funderat över maten, valutan, kungafamiljerna, fordon, högtider mm. Till detta har vi ritat och skrivit.

Åk 4-6
Även denna vecka har det arbetats flitigt med en mängd olika uppgifter. Bl a har vi arbetat med följande. Vi har fördjupat oss i mangroveträskens arter och betydelse i naturen. Utflykten dit hade väckt många frågor och tankar hos barnen som vi hade en intressant diskussion om. Vi kommer att spinna vidare på detta även nästa vecka.

På matematiken har vi arbetat med uppgifter knutna till vardagen, t e x tid och temperatur. Vi har spelat mattespel och löst kluringar tillsammans.

I No/So har vi börjat avsluta pågående arbeten. Det är härligt att se hur intresserade barnen är av att lära sig nya saker, vilket vetgirigt gäng!

Åk 7-9
Efter ett långt och härligt sportlov så är nu de flesta eleverna tillbaka på skolan för att återgå till matematik, historia, engelska, spanska och allt som deras planeringar innebär. Eleverna blir glada då de får bocka av en och annan uppgift som står på deras planering och vi hoppas att nästa vecka kommer att vara lika produktiv som denna.

Idrott
F-1 tränade bröst och ryggsim. Vi tränar och finslipar på tekniken. De som kände sig mogna fick även prova på att livrädda varandra. Vad det kämpades.  På stranden  lektes det lekar och eleverna fick prova på badminton och strandtennis.

På idrotten tränade vi i poolen ett pass där 2-4:orna crawlade. Vi tränade bentagen, armtagen och andningen. Det gick riktigt bra tillslut. Svårast för många är att ligga plant i poolen och inte vicka så mycket på rumpan.  På lektionen på stranden spelades det fotboll.

På idrotten har 7-9 eleverna tränat simning.

Tänk på att då vi är i poolen är det bra om vi har simglasögon eller cyklop!

Hoppas att ni får en trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk