Skip to content

Veckobrev 49 – Hua Hin

Veckobrev 49 – Hua Hin

Vi har tänt första ljuset och tränat inför Lucia, tränat på gång och uppställning.  Känns lite konstigt att träna inför Lucia när det är 30 grader: varmt. Vi har även haft julpyssel och tittat på julkalendern.

Vi har börjat med  thaikurs 1 för de nyaste eleverna vilket alltid är så roligt. Att lära sig lite thai öppnar upp nya dörrar för vänskap i detta land som vi är gäster i.

På storsamlingen i torsdags tackade vi av en elev och önskar henne trevlig resa hem till Sverige. Några elever redovisade om djur på engelska, superspännande att få höra deras redovisningar, bra jobbat!

Vi har fått fyra nya elever denna vecka och välkomnar dem till Sanuk.

Efter idrotten på torsdagen hade alla vattenkrig, vilket var superkul och vi blev jätteblöta.

Förskoleklass – förskola och barnklubb

Förmiddagarna har bestått av mycket pyssel med pärlor samt lek med play doh.
Vi har även målat, klippt och klistrat ett hav med ålar i. Detta fina alster hänger nu inne på väggen, så välkommen in och titta på det! Förskoleklassen arbetar nu med bokstaven Å (därav ålar). Vi har även fått hjälp av en åk 1 elev som också arbetar med bokstaven Å. Det är så roligt att samarbeta över årskurserna!

Ett nytt mattespel med lego har introducerats och det blev väldigt uppskattat.

Efter lunch har förskoleklassen arbetat flitigt i sina matteböcker. Vi har även denna vecka arbetat med att dela upp ord i stavelser och rimmat en hel del. När vi inte arbetat så har vi vikt pappersflygplan, men det är också ett arbete fast väldigt roligt 🙂

F-3

Har gemensamt denna vecka haft röris och yoga.

Åk 1-3

Har jobbat med instruktioner, byggt med klossar för att kunna se hur många klossar en figur innehåller i 3D och jobbat om kroppen och rymden i NO. I svenskan jobbar vi mkt med skrivprocessen och ordklasser. Eleverna är verkligen fokuserade på skolarbetet och flitiga.

Åk 4-8

I tisdags tog två av våra elever ett fint initiativ och ledde idrottstimmen. Vi fick en inblick i badmintonens ursprung och fick lära oss de mest grundläggande reglerna. Efter en spänstig uppvärmning fick vi träna olika sorters slag samt köra några kortare matcher. Hälften av eleverna körde rundpingis under tiden, sen byttes vi av. I torsdags spratt det i benen när vi fick lära oss grundstegen i pardansen Foxtrot. Efter en stunds träning tillsammans på dansgolvet var det äntligen dags att bjuda upp! Corina Corina ekade ur högtalarna och killarna som håller ordning i poolen undrade nog vad vi höll på med! Det var mycket skratt, mycket svett och mycket kul!

Lilla Aktuellt följt av diskussioner är ett stående inslag en dag i veckan. Den här veckan kretsade många av frågorna kring vattensituationen i världen; vart kiss och bajs tar vägen, hur vatten renas och var i världen man kan dricka vattnet direkt ur kranen – och varför.

 

Ha en skön helg!

Önskar Personalen på Sanuk