Skip to content

Vecka 48 – Huay Yang

Veckobrev Huay Yang v 48

 

Tåget rullar vidare.

Vi har utökat barngruppen med två nya förmågor. Emelie 5½ år och ett barnklubbsbarn  Tim 3½ år. Vi är nu 12 tappra riddare och vi jobbar fortfarande både förskola och skola ihop vad gäller samlingar, raster, idrott, måltider, bild osv.

Tyvärr har Miss Ams son blivit sjuk och ligger på sjukhus, därför kan hon inte jobba just nu. Men turligt nog har hon en syster som dök upp istället och tillsammans gör vi vårt bästa för att det ska fungera så bra som möjligt.

Verksamhet under veckan

Vad var hände med händerna från förra veckan? Kolla in hemsidan så får ni se!

Morgonsamlingarna denna vecka har präglats av mycket lek och ramsor, det funkar för alla åldrar. Vi har även pratat lite aktuella nyheter från Sverige och andra delar av världen.

Arbetet med thaiboken rullar på.  Barnen har skrivit siffror på både thai och hur de uttalas. Vi tror att alla kan räkna till tio vid det här laget. Vi har börjat nosa på veckodagarna, men det var lite svårare (tycker fröknarna).

Möblerna som vi väntat på dök helt plötsligt upp igår. Vilken tur att vi hade arbetsvilliga barn som hjälpte till att bära stolar och bord utifrån sin förmåga.

Vi har haft vår första idrottslektion och den innebar denna gång: krabbhavet, en samarbetsövning med rockring och pottan. Se gärna bilder på hemsidan. Idrotten var till glädje för både stor och liten.  Havet har även lugnat ner sig nu så det har blivit tillfälle för bad.

Stort tack till Magnus som hjälpt oss med att ta hoppbilder på barnen.

Nästa vecka:

  • Den thailändska kungen fyller år på måndag, vilket vi givetvis tänker uppmärksamma.
  • Vi kommer att göra ett besök till Dog Rescue Center. Vi träffas där klockan nio.
  • Vi är glada att få välkomna Mme Kathrin som ska sjunga tillsammans med barnen. Hon kommer att besöka oss på onsdagar  13.15.
  • Idrott på torsdag, ta med badkläder och handduk. Vi badar OM havet tillåter. Ombyte krävs ej.

 

Anneli och Kirsi