Skip to content

Vecka 46 – Koh Lanta

Veckobrev 46 – Koh Lanta

Ännu en härlig skolvecka går mot sitt slut! En vecka fylld med flitigt skolarbete, överraskningar och andra roligheter…

Morgonsamlingarna
På morgonsamlingarna har vi denna vecka lekt några nya namn- och kontaktlekar, arbetat vidare med vårt skolgårdsprojekt, haft nyhetstema och storsamling. På storsamlingen lärde våra norska elever, tillsammans med sina svenska klasskamrater i år 7-9, ut norska/svenska ord i ett ”människomemory”. Det blev en spännande tävling! Det är roligt att så många föräldrar också har möjlighet att komma och vara med på storsamlingarna!

Storyline
Storylinearbetet för skolår 1-6 har fortsatt även denna vecka. Nu har vi tillverkat en tredimensionell modell av ön tillsammans. Eleverna har bestämt vilka naturområden som ska finnas på den utifrån skisser och skapat det av en mängd olika material. Nu finns det på ön bl a berg, sandstränder, mangroveträsk, regnskog, ängar och en sjö. Än är den inte bebodd men det kommer nog snart.
Vi har också brainstormat och funderat över vilka personer som skulle kunna finnas på denna ö. Det resulterade i en massa olika experter och forskare. Var och en fick även tillverka en person av kartong. På fredagen skrev barnen om sina karaktärer och presenterade dessa för varandra.

Idrotten
Nästa vecka har åk 1-6 idrott tisdag och torsdag som vanligt. På torsdagen ska vi vandra vilket betyder att alla elever behöver ha skor med sig. Inga flipflops utan mer promenadvänliga skor. Foppatofflor går bra, om de har en häll baktill. Tänk på denna dag packa ner förutom badkläder även handduk, myggmedel, solkräm och vattenflaska i väskan.

Eleverna i åk 7-9 har idrott onsdagar och torsdagar fortsättningsvis.

Adventssamling
Måndagen 28.11 kl 8.30 kommer vi att ha en adventssamling på skolan då ni föräldrar också är välkomna att delta!

Träslöjd
Nästa vecka, på fredagen, kommer eleverna i åk 3-6 att ha träslöjd på.

Förskolan
Vi började veckan med att hälsa ännu ett nytt barn välkommet till oss!
På samlingarna övar vi oss på rim och ramsor, sjunger och gör rörelsesånger som utvecklar barnens språk.
När vi hade skapande verksamhet i vecka gjorde barnen fina djungelbilder, kartor och strandbilder. Kom gärna in och titta på era barns bilder när ni hämtar på eftermiddagen. De kommer säkert stolt att visa upp sina alster för er…
I onsdags hade vi en härlig sångstund! Barnen tycker att det är roligt att sjunga tillsammans. På torsdagen hade vi röris. Röris är ett gymnastikprogram som utvecklats av Friskis och Svettis för barn i förskoleåldern. Ett annat ställe där barnen tycker om att leka och springa är vår fina träsala. Veckan avslutades med lek och bus i vår pool!

Åk 1-3
Denna vecka har mycket tid gått till vårt Storyline arbete. Trots det har vi ändå hunnit med en del annat. Oj, vad flitiga alla är och jobbar på med sina planeringar!
Vi har jobbat mycket med den analoga klockan och tidsuppfattning. Vi jobbar praktiskt och teoretiskt. Alla har arbetat på sin nivå och alla har gjort stora framsteg.

På engelska jobbade vi vidare med alla färger och siffror. Alla är väldigt duktiga och vill och försöker använda engelska. Vi tränade oss i att be om en färg och ett antal.

På svenskan har vi startat med ett arbete kring läsförståelse. Vi läser olika kortare texter och svarar på frågor om texten. Vi läser högt och diskuterar ord och innehåll.

Åk 4-6
På engelskan har vi denna vecka övat på fraser och ord som hör samman med restaurangbesök. Vi har dramatiserat olika restaurangscener tillsammans. Det märks att eleverna befinner sig i en miljö där engelskan finns naturligt omkring dem och att de har många tillfällen att öva på sin engelska på fritiden också.

Vi har påbörjat ett arbete om detektivberättelser. Vi har övat oss på att beskriva personer och ge vittnesmål. Nästa vecka arbetar vi vidare med att börja skriva berättelser. Vi har även arbetat med olika stavningsövningar.

På geografin har vi arbetat med skogen och skogsbruket. Vi har läst om skogen i Sverige och nu ska vi lära oss mer om skogen här i Thailand. Det har varit en riktigt bra arbetsvecka i gruppen. Alla har arbetat fint med sina uppgifter och hunnit med mycket. Vi har arbetat med storylinetemat under tre dagar denna vecka. Gruppen har verkligen varit ivrig att få arbeta med det, vilket är kul!

Åk 7-9
I torsdags överraskades de äldsta eleverna med att få hoppa på skolbussen och åka till ett okänt mål. Detta mål visades vara Elefanterna. Vi red på elefanterna och fick tillfälle att mata dem med bananer. En av elefanterna hette Sam och var 25 år gammal. Den hade fläckiga öron som den viftade med hela tiden medan vi gungade fram genom skogen. Denna överraskning gav många härliga skratt och glada tillrop. Tack, underbara elever för en mysig eftermiddag.

Hoppas att ni alla får en trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar
Personalen på Sanuk