Skip to content

Vecka 43 – Koh Lanta

Veckobrev 43 – Koh Lanta

I måndags fick vi besök på skolan av Paz och hans vän. De kom till oss för att lära oss göra olika trix med poijer. Poijer används t ex vid eldshower på strandrestaurangerna. Vi fick lära oss några grundövningar att börja med. När vi har lärt oss dessa, ska vi gå vidare och lära oss göra fler trick. Efter poijträningen gick vi upp till våra klassrum och dokumenterade lektionen till våra Thailandsböcker. Var och en fick också ett fint foto att klistra in. Boken kommer att bli ett fint minne från tiden på Sanuk och rolig att visa släkt och vänner hemma i Sverige.
Nu övas det för fullt både på morgnarna innan skolan börjar och på rasterna. Det kan se så enkelt ut när någon poijar, men det är det inte…Roligt att se barnen hjälpa och lära ut vad de kan till varandra!

Morgonsamlingarna
På denna veckans morgonsamlingar har temat  varit FN och barnkonventionen.  Vi har samtalat och arbetat med olika artiklar ur barnkonventionen genom att diskutera, illustrera och dramatisera. Vi har samtalat kring vad artiklarna står för och varför vi har dem.

Idrotten
Eleverna i 7-9 har haft aerobic och innebandy på idrotten i veckan. Skolår F-6 har lekt pepparkaksgubbar, sista paret ut, tunnelboll och flaggan på stranden.  Så kul och jobbigt det är att röra sig på stranden!

Förskolan
Vi började veckan med att välkomna ett nytt barn till oss. Nu är barnen inne i en period då de gärna vill lyssna på sagor och just nu läser vi många böcker vid våra läsvilor efter lunchen. Vi provade vått i vått-tekniken när vi hade skapande verksamhet. I onsdags gick vi till stranden och plockade snäckor. Idag har vi haft vattenlek på gården.

F-2
Vi har arbetat med siffrorna 0-10 på engelska och tränat oss på att fråga efter ett bestämt antal. Vi har använt oss av lek och sång för att befästa det vi lärt. Vi har jobbat vidare med matematiska begrepp och denna vecka arbetat praktiskt med udda, jämna tal och skillnaden tal och siffror. I svenskan har Erika vår student startat upp vår nya berättelse. Alla skall skriva sin egna saga med huvudperson, problem och lösning. Alla fokuserar på att få en rödtråd genom sagan. Denna veckas storsamling  är äntligen vår! Wow, vilken bra musikal dessa modiga barn framförde. Nu har vi avslutat vårt arbete med universum.

3-6
Nu har vi börjat skriva våra berättelser till skrivtemat tillsammans med Caroline. Vi har gått igenom en mängd olika saker som skrivreglerna, hur man skriver med en ”röd tråd” i handlingen, hur huvudpersonerna kan beskrivas och vad man ska tänka på för att en tydlig början, handling och avslut på berättelsen. Eleverna har arbetat ambitiöst med uppgiften och tyckt det varit roligt. Det ska bli spännande att läsa berättelserna när de är klara. Vi fortsätter skriva och illustrera veckan efter lovet som också är våra lärarstudenters sista vecka hos oss.
I de övriga ämnena har eleverna arbetat vidare utifrån sina individuella planeringar. Vi har minst ett pass varje dag då vi arbetar med sk eget arbete.
Efter höstlovet är det dags för terminens utvecklinssamtal. Förbered gärna samtalen under lovet tillsammans hemma genom att fylla i sid 6 i ”Röda tråden”-boken. Mer info kommer under vecka 45.

7-9
Sofia distans eleverna fick häromdagen möjlighet att prova att träna med poijor. Det var lite ovant och en och annan poija landade i huvudet. Efter lite träning fick alla igång ett fint rörelsemönster. En och annan kunde poija sedan förut.

Ungdomarna får fin respons från idrottslärarna på Sofiaskolan. Läraren skriver att alla får högt betyg när det gäller simningen och att de skulle vinna lätt om det var ”skoltävling”. Denna vecka på idrotten har barnen fått prova på att träna aerobic. Bra att få testa nya sporter och väldigt lyxigt att få ha våra lärarstuderande här som har så mycket kunskap i bl a ämnet idrott. Alla ungdomarna gillar att idrotta och ser fram emot idrottslektionerna, de tycker att det är ett skönt avbrott mot de annars stillasittande lektionerna. Vi fortsätter med bollspel  och aerobic veckan efter lovet.

Då tar även lärare Marie Höglund över barngruppen. Vi hälsar henne, Monika som ska arbeta på förskolan och alla nya elever och familjer välkomna!

Hoppas att ni alla får ett riktigt skönt höstlov!
Väl mött v 45 efter lovet igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk