Skip to content

Vecka 42 – Koh Lanta

Veckobrev 42 – Koh Lanta

Denna veckan har vi hälsat fler nya elever välkomna till vår skolan! Det passade bra att göra några namnlekar igen under veckan på morgonsamlingarna. Tisdagens samling ansvarade Caroline och Erika för. De gjorde olika samarbetsövningar med barnen. Under veckan har vi även pratat nyheter, gjort andra lekar och haft storsamling om böcker.

Meditation
Meditationen är nu slut för denna gång. Vi tackar Anneli Block för hjälpen med att lära ut meditation till våra elever. Meditationen har varit uppskattad och vi hoppas på fler meditationstillfällen senare under läsåret.

Slöjdtemat
Under veckan har vi broderat klart alstrena och dokumenterat till våra Thailandsböcker. Nästa torsdag, i samband med storsamlingen, kommer slöjdarbetena visas i en vernissage på skolan.

Idrotten
Nästa vecka har vi idrott som vanligt på tisdag och torsdag morgon. Glöm inte badkläder då vi avslutar våra lektioner med ett svalkande dopp i poolen.

Förskolan
Vi började veckan med att leka inne och ute. Vi hade skapande då vi klippte och klistrade i olika papper. I onsdags hade vi sångsamling då vi sjöng och gjorde ramsor. Favoritramsan just nu är Kallingarna. Vi hade röris i torsdags och idag har vi varit och badat i poolen. Nästa vecka börjar ett nytt barn hos oss på måndag.

F-2:an
Vi har fortsatt att arbeta med vårt skrivprojekt. Denna vecka har vi arbetat kring problem, lösningar och slut. Vår student Caroline som varit inne hos oss i två veckor kommer nu att vara i 3-6:an och vår andra student Erika kommer att vara inne hos oss.

I matten arbetar vi vidare med taluppfattning. Vi laborerar med tal och siffror för att få en djupare förståelse för våra tal. Vi har varit nere på stranden och arbetat med talet 100. Vi har tränat oss i att samarbeta, samla, sortera och experimentera. Vi har tränat på talraden upp till hundra och fortsatt testa våra tiokompisar. Med material som vi samlade på stranden har barnen börjat skapa och leka affär på rasterna. Vi har börjat skapa “scenkläder” för vår musikal nästa vecka och vi tränar vidare. Nu kan vi snart våra repliker och låtar utantill.

3-6:an
I veckan har vi övat mycket och förberett oss för vår storsamling om böcker. Vi har repeterat och planerat redovisningen. Det var roligt att se resultatet i torsdags! Gruppen kände sig nöjd och ser redan fram emot nästa storsamling de ska ansvara för! Förutom att de läst böcker, sökt fakta om författare och skrivit manus har vi även pratat om olika sätt att presentera och redovisa ämnen på. Vi ska tillsammans försöka komma på så många olika sätt som möjligt, som man kan redovisa saker på under året.

Vi har även arbetat med dokumentationen av vårt slöjdtema som nu går mot sitt slut. Nu färdigställer vi våra alster och på torsdag, under föräldrafikat, kommer ni att få se alla färdiga arbetena i en slöjdvernissage.
Tillsammans med Erika har gruppen fortsatt att göra skrivövningar, nästa vecka tar Caroline över projektet i vår grupp.

Poijer
På måndag har vi en överraskning till barnen! De ska få lära sig att trixa med poijer efter lunch.

Höstlov
Vi påminner om höstlovet som närmar sig v 44.

Ha en trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
oktober 2011 – skolan >>
oktober  2011 – förskola/barnklubb >>