Skip to content

Vecka 41 – Koh Lanta

Veckobrev 41 – Koh Lanta

Veckan började med massage på morgonsamlingen. I tisdags var de äldsta inte med på samlingen, de var på Sai Naam och simtränade. De som var kvar, löste matematikkluringar tillsammans. Den första övningen handlade om att lista ut sitt tal som satt fast i pannan med en klämma. Barnen fick bara ställa ja och nej-frågor till kamraterna. De kom på olika strategier hur de skulle göra, vilka ord de skulle använda. “Är mitt tal udda? Är det tvåsiffrigt? Större än 50?” etc. Vi gjorde även en annan övning med sifferkort.
På onsdagen var det dags för veckans två kompisar som fick svara på frågor från Eva och de andra på skolan. På fredagen var det dags för quizet med fina priser. På torsdagen var det storsamling och denna gång var det förskolan som höll i den. Vi fick lära oss en rolig ramsa och så lekte vi “Pomperipossa” tillsammans. Barnen tycker verkligen om att leka och extra roligt blir de ju när alla vuxna också är med!

Idrotten
På idrotten har alla F-6 varit i poolen och tränat på att dyka och tränat vidare på att crawla. 7-9 eleverna har även denna vecka varit i Sai Naam och simmat. Vi har även haft meditation tisdag och torsdag. Annelie berättade lite om meditationens historia och guidade in barnen i meditationens värld. Barnen var duktiga på att slappna av, några till och med somnade. Nästa vecka kommer vi att meditera tisdag och torsdag, tänk på att ta med en handduk att ligga på. För skolår F-6 byts den vanliga idrott ut mot meditationen nästa vecka. Skolår 7-9 kommer att träna livräddning på tisdag, torsdagens  idrott utgår.

Slöjdtemat
Denna vecka har vi arbetat med broderier på slöjdtimmarna. Barnen har ritat mönster och börjat brodera dessa. Alla har jobbat på fint med sina alster och vi fortsätter med dessa nästa vecka också. Temat fortsätter fram till lovet.

Höstlov vecka 44
Vi påminner om höstlovet som närmar sig. Vi har två skolveckor kvar innan det är dags för barnen att vara lediga en vecka från skolan.

Förskolan
Vi började veckan med att säga hej då till två barnklubben barn. Vi har konstruerat och byggt med lego. Barnen har byggt bilar, båtar och olika byggnader. Det är faschinerande att se vilken koncentration barnen har när de bygger. Vi har varit ute på gården och prövat de nya cyklarna. På samlingarna gör vi ramsor och en av dem tog vi på storsamlingen i torsdags. Veckan avslutades med att vi badade i poolen.

F-2:an
Denna vecka har vår VFU student Caroline startat upp ett skrivarbete som kommer att pågå i fyra veckor. Denna vecka har de arbetat med fantasin och skapat huvudpersoner. Vi har också börjat öva inför vår storsamling som är om två veckor. Det kommer att bli en rymdmusikal, oj vad tjejerna övar på sina repliker. I matten jobbar vi vidare med taluppfattning. Vi övar tiokompisar. Vi delar upp tal på olika sätt och arbetar med talraden. Vi har denna vecka övat oss på att få rätt fingersättning på tangentbordet. Vi tränar vidare för att hitta rätt bokstäver och på att använda båda händerna och fler fingrar.

3-6:an
Även hos oss har vår andra VFU student, Erika, påbörjat ett skrivarbete. Barnen fick öva på att skapa en huvudperson, fundera ut vilka olika saker man behöver veta om honom/henne, illustrera och öva muntlig framställning genom att redovisa. Tanken är att gruppen ska få prova på olika skrivövningar för att sedan senare skriva en längre text. De har även fått skriva texter tillsammans med tydliga början, handlingar och slut. Som inspiration fick de fantasifulla kort.
Nästa vecka är det dags för oss att hålla i storsamlingen. Vi har förberett oss på våra bokredovisningar till det. I matematiken har vi arbetat mycket med taluppfattning och de fyra räknesätten. Några har börjat arbeta med bråk nu. På geografilektionerna har vi läst vidare om jordbruken. De äldsta har arbetat vidare med europeiska länder. De har sökt fakta, läst texter, sammanfattat och illustrerat sina forskningar. Vi avslutade veckan med att läsa böcker i skuggan på stranden och göra dramaövningar till bilder. Barnen var duktiga på att improvisera!

7-9:an
Gruppen har fortsatt med märkestagning i simning. Denna vecka har de simmat bröstsim, klädsim, dykt långt och djupt och visat att de kan flyta. Nästa vecka avslutar vi simningen med livräddning. Sedan följer racketsporter och bollsporter under en månad.
I de andra ämnena övar och lär sig 7-9:orna många olika saker. De sjunger och lär sig spela, jobbar med geometri och enheter, judendomen och ryska revolutionen, urdjur och nässeldjur sam omt ekologi. Vi ser nu fram emot mitterminsrapporten som kommer med fina resultat snart.
Trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
oktober 2011 – skolan >>
oktober  2011 – förskola/barnklubb >>