Skip to content

Vecka 40 – Koh Lanta

Veckobrev 40 – Koh Lanta

Vilken aktivitet det varit på skolan nu när slöjdveckorna dragit igång! Förra veckan påbörjade barnen i F-6 ett textilslöjdstema. Efter batikmålning var det dags för virkning. Några hade provat på tidigare, men för de allra flesta var det första gången. Vi började med att göra långa kedjor av luftmaskor. Alla virkade sin egen längd eller mer. När vi kunde detta, övade vi vidare på fasta maskor.
I onsdags och torsdags kom Yah, en thaikvinna som är duktig på att virka, till oss på skolan för att lära oss mer. Vi virkade bollar och små gossedjur med henne. Det var mycket inspirerande att ha henne här hos oss.
Nästa vecka fortsätter vi temat med att lära oss brodera.

Morgonsamlingarna
I måndags hade vi massage igen på morgonsamlingen. Denna gång handlade sagan om livet här på Koh Lanta och vår skola Sanuk. På tisdagen och torsdagen övade vi på ord och fraser på thai. I onsdags och på fredagen lekte vi lekar tillsammans, lekar som bjöd på många skratt!

Idrotten
Denna vecka har vi ägnat mycket tid åt att träna olika simtekniker. Vi har varit indelade i två grupper med 6-9 i en grupp och F-5 i den andra. Vi har varit i poolen hela passen och tränat och finslipat olika simtekniker. Vi har lagt mycket fokus på bentag. Vi fortsätter med detta nästa vecka också. Vi påminner om att
alla i åk 6-9 har idrott tis/ons

Meditation 11-12.10
Förra veckan var vi tyvärr tvugna att ställa in den planerade meditationen då Anneli, som skulle komma till oss, var sjuk. Vi hoppas känner sig bättre nu så att hon kan komma nästa vecka på tisdag och onsdag istället. Barnen ska ha handduk med sig till meditationen.

Förskolan
På förskolan har det även denna veckan lekts och arbetats med många olika saker, både inne och ute.
I veckan har vi förberett oss för storsamlingen vi skulle ha hållt i torsdags. Tyvärr blev Marie sjuk, så vi sköt på samlingen till nästa vecka istället. På storsamlingen lärde Eva och barnen föräldrarna att räkna på thai, färger, hälsa och att fråga hur någon mår. Vi hoppas att Marie kryar på sig och att hon är tillbaka på skolan på måndag igen.

F-2:an
Vi har jobbat en del med talraden 1-20. Eleverna fick i uppgift att dela in en rektangel i 20 lika delar. Så härligt att höra deras resonemang och idéer. De använde den vars fötter var lägst som måttstock. Det blev mycket bra diskussioner och samarbete. Med talraden som stöd tränar vi talgrannar, addition och subtraktion. I engelska har vi tränat på att presentera oss och fråga vad kompisen heter. Vi avslutade veckan med att leka affär där vi tränar på att växla göra enkla överslag och addera.

3-6:an
I veckan har vi arbetat vidare med böckerna som vi läst under hösten och lärt oss mer om några författare. Vi har läst om författarna och skrivit intervjufrågor och svar till dessa.
På matematiklektionerna har vi räknat vidare och spelat mattespel. Vi övade med spelet på positionssystemet med hjälp av talkort och tärningar. Det gällde att vara klurig och ha ett visst mått av tur också!
På geografilektionerna har vi lärt oss mer om jordbruk, både i Sverige och världen. Några har läst vidare om länderna i Europa.
Erika och Caroline, våra lärarstuderande, har varit med oss i grupperna. De kommer att bli en stor tillgång för oss på skolan!
Vi avslutade veckan med dramaövningar i salan.

7-9:an
Idrotten denna vecka har varit tisdag och onsdag morgon. Vi har vid båda tillfällena varit i den stora fina poolen vid Sai Naam. Vi har här tränat crawl, ryggsim, bröstsim, vatten tramp och att dyka. Alla har kämpat jättebra. Självklart har vi också haft lite tid för lek och bus i poolen.

Tack föräldrar för ert stora engagemang!
Trevlig solig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
oktober 2011 – skolan >>
oktober  2011 – förskola/barnklubb >>