Skip to content

Vecka 39 – Koh Lanta

Veckobrev 39 – Koh Lanta

I tisdags fick vi med kort varsel möjligheten att besöka en risodling. Det var en regnig dag vi åkte med skolbussen över till Lanta Noi. Vi hade med oss en tolk som tur var då risodlarna inte pratade någon engelska alls. När vi kom fram hade de sparat en del av ett fält för oss där vi fick plantera. Vi blev instruerade hur vi skulle plantera i raka rader med jämna avstånd.  Alla tog av sig skorna och klev i gyttjan. Vi kände leran mellan tårna och i början var det lite läskigt.  Stod man stilla för länge var det lätt att fastna.  Alla gjorde sitt bästa med att plantera så noggrant som möjligt.  Våra plantor vi satte ner var ungefär 20 cm och skulle växa sig till ca 1 meter. Plantorna kommer att vara klara att skördas om ca 3 månader. Vi tackade för oss och klev tillbaka in i skolbussen just som himlen öppnade sig och regnet vräkte ner.

Morgonsamlingarna
I måndags hade vi massage på morgonsamlingen. Vilken skön start på veckan! Vi har också haft två nya veckans kompisar och quiz på detta. Barnen är verkligen duktiga på att lyssna och komma ihåg saker om varandra. I torsdags hade vi storsamling med universum som tema.

Strömavbrott
Som ni säkert också märkte, var det ett omfattande strömavbrott på ön i torsdags. På eftermiddagen bestämde vi oss för att bada istället sista timmen i poolen, alla från förskolebarnen till de äldsta. Det var härligt att se hur barnen lekte tillsammans, stora som små.

Slöjd åk 1-6
Denna vecka har barnen åk 1-6 haft textilslöjd. Vi kommer att arbeta med ett slöjdtema under ca 4 veckor. I måndags kom en av öns lokala batikkonstnärer till skolan och hjälpte oss att göra varsin batik. Vi började med att skissa och planera arbetena. Sedan ritade vi av skissen på tygerna som var spända på träramar. Linjerna fyllde vi i med vax innan vi målade med batikfärg. Nästa vecka ska vi färdigställa tygerna. Det krävdes mycket koncentration och tålamod av barnen. Tygerna blev verkligen unika och vackra!
Vi har också övat på att virka i veckan. Vi fortsätter med det även nästa vecka. Vi har fingervirkat och övat på luft- och smygmaskor.

Idrotten
I tisdags utgick idrotten då vi var på utflykt till risodlingarna. I torsdags lekte vi olika lekar tillsammans. Nästa vecka kommer F-5 att ha idrott som vanligt, tisdag och torsdag. Eleverna i åk 6-9 kommer däremot att ha bad på schemat tisdag och onsdag. (Observera ändringen av dagar)

Förskolan
Vi började veckan med att vara inne och leka med bl a bilar, barbies och bygga med lego. Vi har morgonsamlingar inne på förskolan där vi sätter upp våra namnlappar och pratar om vad vi ska göra, rim och ramsor och sånger.

Vi har fortsatt med skapande och det har vi haft tisdag och onsdag och vi provade att måla med två färger och se vad som hände när de färgerna blandades. Vi läser mycket sagor nu och barnen tycker det är mysigt att sitta tillsammans och att sitta i knät.

F-2:an
Denna vecka var vi ansvariga för storsamlingen. Mycket av vår tid har gått till att träna, skriva talarkort och bestämma vem som skall göra vad. Oj, vad tjejerna har varit duktiga. Vi presenterade vårt arbete kring året och årstider. Vi blandade sång, berättande text och lek. Tjejerna var nöjda med sitt framträdande och sin publik!

3-6:an
I 3-6:an har vi fortsatt arbetet i de olika ämnena. Gruppen har nu läst många böcker och vi har samtalat om dessa. De har gjort bokanalyser och skrivit bokrecensioner till vårt ”bokträd” på väggen i klassrummet. Vi ska räkna ut hur många sidor vi läser tillsammans under detta skolår.

Nästa vecka kommer det två lärarstuderande till oss på skolan. Vi önskar Caroline och Erika välkomna till oss!

Hoppas ni får en minnesrik helg! Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
september 2011 – skolan >>
september  2011 – förskola/barnklubb >>