Veckobrev 36 – Koh Lanta

I torsdags hade vi terminens första storsamling i vår sala. Det var roligt att så många föräldrar hade möjlighet att komma. Vi pratade om den nya läroplanen Lgr 11 och de övergripande målen med värdegrunden i fokus. Föräldrar och elever fick sedan i mindre grupper brainstorma fram förslag på roliga och lärorika aktiviteter vi kan göra på morgonsamlingarna. Tänk så många bra idéer ni hade! Dem skall vi ta tillvara på. Efter samlingen fanns det möjlighet för föräldrarna att stanna kvar och fika när barnen gick upp på lektionerna igen. Nästa torsdag har vi storsamling och fika igen.

Morgonsamlingarna
På våra morgonsamlingar denna vecka har vi fortsatt med veckans kompis och två nya elever har blivit utfrågade. Den som lyssnat bäst och kommer ihåg mest om dessa kompisar premieras på fredag. Vi har fått sportnyheter med nyheter ifrån fotboll, hästsport och friidrott. Vi lekte skynket där det gällde att så snabbt som möjligt komma på kompisens namn när skynket föll. Vi har också lekt människomemory och gjort en samarbetsövning med kuddar. Det gällde att förflytta gruppen från ena sidan av salan till den andra utan att prata med varandra. Vilket fint samarbete vi fick se! Imponerande!

Idrott
Vi fortsatte även denna vecka med friidrott. Tisdagens lektion inledes med den populära leken flaggan. 5-9 eleverna testade sedan att stöta kula(kokosnöt) medan de yngre eleverna kastade liten boll.  I torsdags lekte vi kulleken “korv med bröd” och hoppade tresteg i sanden. Båda lektionerna avslutades med en avsvalkande stund i poolen.

Utflykt till Klong Khong tis 13/9
Nästa vecka åker alla i förskolan till åk 6, till Klong Khong-stranden. Vi ska göra en halvdagsexcursion dit för att undersöka den spännande strandmiljön. Vi kommer tillbaka till skolan och äter lunch. Tänk på att barnen ska ha vattenflaska och badkläder/extrakläder med sig samt vara insmorda med solkräm och myggmedel.

Förskolan
På förskolan har det varit en trevlig vecka med olika aktiviteter. Vi har både lekt inne och ute. Ute har vi ofta fått sällskap av skolbarnen när vi gräver i sandlådan och provar att kasta basketboll. I onsdags var vi på stranden och hade rörelse. Vi tittade efter vackra snäckor.

Att leka i poolen är både kul och svalkande, så det har vi även gjort denna vecka. På eftermiddagarna har vi börjat att ha läsvila. Just nu är favoritböckerna “Tesslas mamma vill inte” och “Bobo på lekhumör”.

F-2:an
Denna vecka har vi fortsatt vår resa i vår galax Vintergatan. Vi har lärt oss om solen och om våra andra stjärnor. Vi fick ett brev ifrån en stjärna och gjort egna tankekartor. Vi har tagit reda på vilka olika stjärntecken vi är födda i och hur de ser ut. Vi har börjat med engelska och denna vecka lärde vi oss några vanliga djur. Vi passade på att sjunga låten ” Old Mc Donald had a farm”. På vårt pass med utematte arbetade vi vidare med

3-6:an
Denna veckan har vi arbetat mycket med olika skrivövningar. Varje dag har vi tagit en stund och skrivit på olika teman. De färdiga texterna har barnen sedan läst upp för varandra. Vi har även gått igenom hur man skriver bokanalyser och skrivit sådana.
Klassen får tillfälle att läsa en stund varje dag. I veckan fick de även med sig böcker hem i läxa att läsa. När boken är färdigläst tar de med sig den tillbaka till skolan och får välja en ny.
Vi har även fortsatt att arbeta med geografi, de yngsta har arbetat med Sveriges landskap och de äldre med Europas karta och vatten. Vi har samtalat om vattnet som förutsättning för liv, kretslopp, vattenkraft mm.

I veckan visade sig gruppen vara riktiga sångfåglar när vi sjöng sånger på engelska. Det fortsätter vi med även nästa vecka.

På hemsidan finns nya bilder från de senaste veckorna. Gå gärna in och titta!

Vi önskar er alla en händelserik helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
september 2011 – skolan >>
september  2011 – förskola/barnklubb >>