Skip to content

Vecka 35 – Koh Lanta

Veckobrev 35 – Koh Lanta

Tack alla barn och föräldrar för de fina insatserna igår på Sanukmästerskapet! I strålande solsken kunde äntligen spelen gå av stapeln. Förra veckans monsunregn tvingade oss att ställa in de planerade mästerskapen.

Vi började med att samlas i salan där alla lagen fick i uppgift att hitta på varsin hejarramsa.När dessa var presenterade, tågade vi tillsammans ner till stranden.
På stranden kämpade lagen på fem olika stationer. På den första stationen skulle man se hur många gånger laget kunde vika en sarong och stå på den tillsammans, på den andra förflytta laget med hjälp av två rockringar,på den tredje samla bollar i en hink på tid, på den fjärde förflytta laget mellan två linjer med så få steg som möjligt och på den sista hämta vatten med svampar i en stafett.
Det var imponerande att se hur duktiga alla lagen var på att samarbeta och lösa uppgifterna. När grenarna var avklarade, tog vi ett svalkande dopp i vår pool. Det var inte helt lätt att utse ett vinnande lag. Förutom resultaten i deltävlingarna, räknades även samarbetet, lagflaggan och hejarramsan in i bedömningen. Det vinnande laget blev efter överläggningar det Gröna laget! Vi gratulera årets Sanukmästare!
Vi avslutade med att skriva om dagen till våra Thailandsböcker.

Morgonsamlingarna
Denna veckan har vi på två av morgonsamlingarna haft “Veckans två kompisar” på programmet. Varje barn får vara huvudpersonen under en dag och svara på frågor om sig själv. Lärarna ställer frågor tillsammans med kamraterna. Det gäller att lyssna noga, för på fredagarna har vi ett quiz på det vi lärt oss om varandra med chans att vinna fina priser. Denna vecka var det hela fyra elever som hade alla rätt på quizet!
På samlingen i tisdags berättade Maria om olika väderfenomen runt om i världen. Vi pratade om regn, storm och orkaner med anledning av monsunregnen förra veckan.

Idrotten
På idrotten kommer vi att ha friidrott under några veckor till. I tisdags övade vi på längdhopp och tresteg. Vi gjorde också några uppvärmningslekar samt konditionstränade. Efter passet på stranden, gick vi till poolen. Påminn barnen om att ha sina badkläderna  på sig redan då de kommer till skolan, under idrottskläderna.

Storsamling på torsdagar med föräldrafika
På torsdagar kommer vi att ha storsamling på morgonen. Det betyder att ni föräldrar också är hjärtligt välkomna att vara med och delta. Innehållet på dessa samlingar kommer att variera under året. Nästa vecka ska vi arbeta med vår värdegrund RAR (Respekt för andra, Ansvar för mina handlingar, Respekt för mig själv) samt Lpo 11.

Efter samlingen går barnen till sina klassrum och föräldrarna fikar tillsammans. Nästa vecka är det dags för den första storsamlingen i år. Välkomna!

Förskolan
Under vecka har förskolan varit med skolbarnen och haft idrott på stranden. Vi passade också på att se på alla kräftor som finns på där.
Vi har också varit inne och lekt med tåg, barbie och lego. Vi byggde hus och bilar med legot.

Vi har även varit i poolen och badat. Vid ett av tillfällena hittade vi en mask som vi följde efter för att se vart den tog vägen. Skulle den klara sig att krypa ner för väggen eller trilla ner och slå sig? Den klarade sig och barnen fortsatte att bada i poolen efter det. Ibland är det oväntade saker som fångar barnens intresse… Här på Koh Lanta finns mycket spännande att upptäcka och utforska!

Vilken lycka det är för de små förskolebarnen att ha de äldre skolbarnen omkring sig! Så många som pysslar om och månar om de yngsta!

F-2:an
Denna vecka har vi fortsatt arbetat mycket med samarbete. Vi har gjort samarbetsfigurer och fortsatt att spela spel ihop.
Vi har även startat vårt 4 veckor långa projekt Universum. Projektet startade med att vi tillsammans gick igenom områdets Lpp (lokal pedagogisk planering). Vi lade fokus på målen med området och hur vi skall arbeta. Vi satte sedan igång med att illustrera och prata om Big bang. Vi har också gjort serier om hur galaxen vintergatan skapades. Veckan avslutades med arbete om vår närmsta stjärna solen.

3-6:an
Hos 3-6:orna har det under veckan arbetats mycket med geografi. De yngsta har lärt sig mer om kartor, hur man hittar i en kartbok, karttecken, väderstreck mm. I svenskan har vi kopplat till detta arbetsområde uppgifter med alfabetisk ordning. Vi har också repeterat vokaler och konsonanter.
De äldsta har i geografin arbetat med jorden och förutsättnigarna för liv. De har arbetat med luft och vatten samt om fotosyntesen.

På bildlektionen målade vi tillsammans ett stort “bokträd”. Där ska vi sätta upp våra bokrecensioner. Vi kommer att arbeta lite extra med läsning under en period framöver genom att läsa olika slags texter och samtala kring dessa. Barnen kommer också att få hem en bok att läsa, minst en kvart om dagen som läxa. Det finns många bra böcker på skolan för alla åldrar!

7-9:an
Ett extra tack vill vi rikta till våra duktiga lagledare på Sanukmästerskapen! Ni såg till alla var delaktiga och uppmuntrade de andra i laget till fina resultat! Vilka goda förebilder ni i 7-9:an är för de yngre på skolan!

 

Hoppas att ni alla får en skön helg! 

Väl mött nästa vecka igen!

 

Hälsningar Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
september 2011 – skolan >>
september  2011 – förskola/barnklubb >>