Skip to content

Vecka 34 – Koh Lanta

Veckobrev 34 – Koh Lanta

I måndags var det äntligen dags för skolstart! Vi började dagen med att inviga vår nya fina sala och hälsa alla barn och föräldrar välkomna. Rektor Eva och lärarna presenterade sig. Vi pratade om att Sanuk betyder “att ha roligt” och det är precis det vi tycker att det ska vara på vår skola!

Morgonsamlingarna
Vi börjar varje skoldag med en gemensam samling i salan. Samlingarna bidrar till en fin start på dagen och skapar trygghet och gemenskap på skolan. Denna veckan har vi gjort olika namnlekar för att lära oss varandras namn, samarbetsövningar och lärt oss lite thai. Vi har övat på att hälsa, några färger, räknat til fem och veckodagarna.

Sanukmästerskapen v 35
I onsdags startade förberedelserna inför de kommande Sanukmästerskapen genom att lagen fick tillverka fina lagflaggor. De äldsta eleverna utsågs till lagledare. Det var roligt att se hur väl alla lagen samarbetade när flaggorna skulle skapas. Ledarna gjorde ett bra jobb då uppgiften skulle lösas genom att uppmuntra och se till att alla vara delaktiga.

Föräldralaget målade även de sin flagga. Vi misstänker att föräldralaget kommer att möta på tufft motstånd av de tre taggade elevlagen… Om vädret tillåter, går mästerskapen av stapeln på tisdag nästa vecka.

Idrott
Idrottslektionerna kommer från och med nästa vecka vara tisdagar och torsdagar för samtliga elever. Det är bra om de kommer ombytta och klara till skolan. Eftersom vi avslutar lektionerna med poolbad, kan de ha badkläderna på sig under idrottskläderna. Kom ihåg att påminna barnen om att ta med sig vattenflaska och sarong/handduk också. Vi kommer att ha friidrott på idrotten några veckor framöver.

Sjukanmälan
Om era barn blir sjuka eller ej kommer till skolan, skicka ett sms (eller ring) till oss på morgonen så att vi vet.

Skolans telefonnummer: 08 569 005 67

Förskolans telefonnummer: 08 728 498 77

“Glassbilen” överraskad oss med ett besök på torsdagen efter maten! Oj, så många goda sorter det fanns att välja mellan!

Hemsidan
Gå gärna ut på hemsida www.svenskaskolanthailand.se då och då för att titta på nya bilder. Vi uppdaterar bildarkivet regelbundet.

Förskolan
Barnen på förskolan har haft mycket nytt och roligt att upptäcka, både inne och ute i veckan. De första inskolningarna har gått bra och är nu klara. Vi har varit ute och lekt i sandlådan på gården och inne har vi bl a lekt med tågbanan under veckan.

I onsdags  tittade vi först på när de äldre barnen målade. Sedan målade vi själva inne på förskolan.

En förmiddag när vi var ute och lekte fick sällskap av ett thailändskt barn. Barnen lekte tillsammans och hade turtagning med leksakerna i sandlådan. Man behöver inte kunna varandras språk för att ha roligt! Vi avslutade veckan med att bada i poolen. Barnens intresse fångades av en liten mask vid poolen. Den var spännande att följa för att se vart den skulle ta vägen…

F-2:an
I skolår F-2 har vi ägnat tid åt att lära känna varandra i veckan. Vi har intervjuat varandra och målat självporträtt. Vi har även börjat att göra “Boken om oss själva.”

Vi läser tyst och högt varje dag och samtalar mycket om det vi läser. Nu läser vi “Ligan på Koh Lanta”.

Denna veckan har vi lärt oss ett nytt spel som vi spelat tillsammans. Vi tränar oss på samarbete och på att vänta på vår tur. På torsdagen var vi nere på förskolan en stund och hade musik tillsammans med förskolebarnen. Veckan avslutades med en matematikdag ute.

3-6:an
Även i denna grupp har arbetet kommit igång fint under veckan. Vi har hunnit med mycket, barnen har verkligen varit sugna att sätta igång.

I veckan har vi bekantat oss med varandra genom att skriva presentationer och sedan berätta om oss själva. Vi har även skrivit “ögonblicksberättelser” och delat med oss av dessa till varandra.

I matematiken har vi arbetat med taluppfattning var och en på sin nivå. På engelskatimmarna har vi läst texter och övat på hälsningsfraser. Uppmuntra gärna barnen att använda sin engelska så mycket de bara kan under vistelsen här i Thailand. Ni kommer att se hur otroligt mycket engelska de lär sig, nu när språket finns naturligt i deras vardag!

Vi har också tittat på en del av alla fina böcker som finns i biblioteket. Nina presenterade olika böcker och barnen fick välja varsin bok att läsa.

7-9:an
Sofia Distans-eleverna har alla kommit igång mycket bra med sina planeringar, flitens lampa lyser hos dem. De har fått bra respons på sina arbeten från lärarna i Sverige, vilket ju bådar gott!

Till sist vill vi önska er alla en riktigt trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
augusti 2011 – skolan >>
augusti  2011 – förskola/barnklubb >>