Skip to content

Vecka 19 – Hua Hin

Veckobrev 19 – Hua Hin

Veckans kompis har vi fortsatt med, men nu gäller det att komma ihåg allt om två kompisar i veckan. Det var många som fick alla rätt, bra lyssnat! Vi har tittat på Lilla aktuellt skola och diskuterat nyheter från Sverige. Nu är det bara två veckor kvar tills alla vänder tillbaka till Sverige så det gäller att hänga med. Hoppas att vädret håller i sig! Men vi klarar oss alltid då vi njuter av 35 grader och håller oss gärna inne på rasterna just nu, “vändtia” är populärt kortspel just nu. Vi har också fortsatt att jobba med RAR och haft samarbetsövningar på samlingarna, själva och med föräldrarna i torsdags. Vi har lekt amöbaleken och gjort kroppsdel mot kroppsdel.

I tisdags på idrotten hade vi miniröris inomhus, roligt och skönt. I torsdags var iväg på Yoga, ett intressant thaitema och idrott. Eleverna var mycket fokuserade och fick göra ganska svåra övningar och positioner.

Nästa vecka:

Vi har idrott både på tisdag och torsdag. Glöm ej att era barn ska komma med idrottskläder på sig på morgonen så packa ner vanliga kläder som ombyte. Badkläder varje dag om vi behöver svalka oss.

Åk 2-7

De yngsta eleverna har gjort matematikdiagnoser och några av de äldre eleverna har haft prov. En elev gjorde läsårets sista matematikprov, det är inte alltid elever ler så mycket under prov 😉 Det har också jobbats med tidningstexter som krönika, debattartikel och insändare. Ämnena bestod av “Små problem som kan bli stora” och “Varför har vi läxor?”

Histora jobbas det också med ( Medeltiden) och i biologin arbetas det med kroppen. Det har också skapats en hel del i bild och slöjd. En vacker fjäril av ståltråd och silkespapper och fina dekorationer att hänga på väggarna. Fina teckningar målas också.

Förskoleklass

Den här veckan har vi använt oss flitigt av Ipaden som läromedel, apparna “NOMP” och “Mini klubb” när vi har övat matematik och när vi tränat på bokstäver och ord så har vi använt oss av ABC -klubben. Ansiktsmassage med penslar är ljuvligt avslappnande och har gjort så att vi orkat arbetat på bra hela veckan. Vi har gjort ny play doh och även saltdeg (trolldeg) så vi har “degat” mycket också.

 

Ha en underbar helg!

Önskar personalen på Sanuk