Skip to content

Veckobrev 15 – Hua Hin

Veckobrev 15 – Hua Hin

Veckans samlingar har bestått av både nytta och nöjen i en fin kombination. I måndags intervjuade vi en av eleverna och alla lyssnade noga. I onsdags så hade vi kompisquiz och flera hade alla rätt, återigen vill vi säga att eleverna är riktigt goda lyssnare.

Vi firade också det thailändska nyåret i onsdags. Klockan 11.00 så promenerade vi ner till stan med laddade vattenpistoler. Vi åt lunch nere på skolrestaurangen och utgick sedan därifrån när vi krigade. Det var otroligt roligt och vi blev riktigt blöta. Vi sköljde av oss och blev rena och välkomnade det nya året 2559. “Sawadee pii mai”

På torsdagens storsamling så hade vi Jeopardy. Vi tävlade med kategorier som: veckordagarna, färger, frukter, säga hela meningar, thailands geografi etc och allt skulle sägas på thailändska. Eleverna brukar vinna när vi tävlar mot föräldrarna och det gjorde dem även denna gång. Men det var mycket jämt då flera av föräldrarna var riktigt duktiga.

Idrotten i veckan har hållits av en elev i åk 8, hon bjöd på ett cheerleadingpass. Vi fick värma upp med otroligt tuffa övningar. Vi stretchade i split och spagat och sedan “byggde” vi pyramider med oss själva.

Nästa vecka:

Vi kommer att gå en matlagningskurs på tisdag förmiddag på skolrestaurangen “Lets Eat“. Det är ett av våra thaiteman, att lära oss laga några thairätter, det ska bli riktigt roligt och förhoppningsvis gott 🙂

Vi har ingen idrott på tisdag eftersom vi har thaitema, men på torsdag så har vi idrott som vanligt. Alla kommer ombytta och klara på morgonen. Eftersom det är vädigt varmt nu så är det bra om era barn dricker electrolyte en gång om dagen för att hålla fokus och få lite extra energi.

Åk 1-8

Åk 7 och 8 har arbetat mycket med bild denna vecka, målat av, målat fantasivärldar och arbetat med olika färgnyanser. En del prov har också betats av, framförallt i matematik.

Både åk 2 och 5 har arbetat med växter och djur, fotosyntes och pollinering. De läser om svenska växter och träd och det är roligt att jämföra dem med vad som finns här i Thailand. Några växter påminner om varandra men en del av växterna som finns här är vädigt annorlunda. På skolgården växer till exempel alovera och kaktus!

Förskola/ Förskoleklass

Den här veckan har vi arbetat med barnens intresse för riddare. Många spännande frågeställningar kommer upp: Vad hade de på sig? Var de ute i krig hela tiden? Var de goda eller onda?

Vi har tillverkat sköldar och svärd. Självklart har leken också gått i riddarens tecken med bland annat fäktning och borgbyggen av kaplastavar. Vi har börjat titta på en rolig serie som heter “Riddaren av Pelargonien”.

I matematiken har vi arbetat med hälften och dubbelt. “Kan jag få hälften av dina plastfigurer?” “Kan du ge mig dubbelt så många figurer?”

 

Ha en fin helg!

Önskar personalen på sanuk