Veckobrev 13 – Koh Lanta

Vilken rolig vecka vi har haft på förskolan/barnklubben med en mängd olika aktiviteter.
I tisdags åkte vi skolbuss till lekparken i Old Town. Alla barnen hade fullt upp med att leka, klättra, balansera och styrketräna. Ja, det finns faktiskt ett gym i lekparken! Det var svettiga, glada och nöjda barn och vuxna som åkte tillbaka till förskolan.

Veckans skapande bestod av påskteckningar med tumtryck. Den här veckan har vi mest sjungit påsksånger men även haft ramsor, ritsagor, flanosagor och en massagesaga. Kul att det var så många var med när vi hade Röris på storsamlingen! Det gjorde ni bra!

I fredags fick vi besök av prästen Maria och Ingvar från svenska kyrkan i Phuket. Vi pratade om påskens berättelse. Vi sjöng även de påsksånger som vi hade övat på tidigare under veckan.
Nu tar vi påsklov och öppnar igen som vanligt på måndag v 15.

Förskoleklassen
Detta har varit den sista veckan som vi är tillsammans som grupp. Nu väntar nya äventyr/klasser/barngrupper på oss. Denna vecka har vi rundat av och gjort färdigt olika arbeten. Vi har läst färdigt boken om ”Konstiga djur” och vi har gjort en recension om den.
Vi har även avslutat vårt temaarbete ”Thailand” med att göra batik. Oj, vilka fina arbeten det blev! Alla barn kände sig mycket stolta över vad de hade gjort.

I torsdags fick barnen ha sin önskedag. Hela dagen ägnades åt favoriter som barnen tyckt om på idrotten, språklek, mattelek, samarbete osv. Det blev också en hel del favoritlekar, ramsor och sånger. Vi har pratat om påsken tillsammans med Maria och Ingvar från svenska kyrkan. Då sjöng vi även sånger som hör påsken till.

Jag, Monika, vill tacka för den här tiden. Det har varit spännande, lustfyllt och givande att få arbeta tillsammans med era barn. Det har varit så trevligt att lära känna dem och ni kan känna er mycket stolta över dem. Jag vill även tacka Emelie och Johanna för deras intresse/engemang inför att göra sin praktik i förskoleklassen. TACK och hoppas att vi träffas här igen något annat läsår.

Åk 1-6
Även för barnen i åk 1-6 har veckan gått i påskens tecken. Vi har läst om påsken och besökt svenska kyrkans lokaler på Klong Dao-stranden. Där fick vi gå en påskvandring och samla in påskägg. I äggen fanns saker som hör påsken till. Vi samtalade tillsammans om påskens berättelse. Innan vi åkte tillbaka till skolan målade vi ägg och tävlade med dessa. Tack Maria och Ingvar för ett jättetrevligt arrangemang och intitiativ!

Även denna vecka har flitens lampa lyst i grupperna! Nu är det många som gör sin sista vecka på Sanuk. Säckar knyts ihop, arbeten avslutas och färdigställs. Efter lovet väntar klasserna hemma på en del av barnen, andra kommer tillbaka och fortsätter terminen ut på Sanuk.

Åk 7-9
Sofia Distans eleverna som går i 9:an har gjort nationella prov i matematik. De andra eleverna har bl.a. räknat matematik och gjort en power point presentation om Thailand på engelska. Det har ritats fantasidjur bl.a. en fågel med en kobrahals och ansikte. Jätteläcker, men en sådan skulle man inte vilja träffa på. Tyska, franska och spanska har också stått på dagordningen. Antikens Grekland och Romarriket har studerats på i So och Svenska.

Nu är det dags för mig, Marie, att lämna över stafett pinnen till Marika (och Nina). Jag vill tacka alla elever och föräldrar för en underbar tid här på Sanuk. Ni har underbara barn/ungdomar! Varma kramar och på återseende!

Thailandstema Grönsaksdekorationer
Det gällde verkligen att hålla tungan rätt i mun när vi gjorde detta thaitema. Det var rena trolleriet när en morotsbit omvandlades till blomma. Vi fick besök av en kille som jobbar som kock och som instruerade oss hur vi kan till verka olika konstverk med en kniv och morot. Eleverna var jätteduktiga. De tittade uppmärksamt på hur han gjorde och försökte upprepa denna handling. Det blev fina resultat, men det fick påpekas ett antal gånger att kocken hade sysslat med detta i 10 år och det var första gången för oss.

Det thailändska nyåret, Songkran
Fredagen 13 april är det dags att fira det thailändska nyåret igen. Vi går som vanligt, till kl 12.00 den dagen. När skoldagen är slut, väntar ett gigantiskt vattenkrig på oss. Ladda vattenpistolerna och bered er på en riktigt blöt och rolig dag! Sawatdee pii mai!

Avslutningsvis vill vi önska alla våra elever ett riktigt härligt påsklov!
Var rädda om er! Väl mött om en vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk