Skip to content

Vecka 12 – Koh Lanta

Veckobrev 12 – Koh Lanta

Vilken show eleverna bjöd på i samband med storsamlingen i torsdags! Vi fick se prov på läckra pojkonster, sång och dans. Tack alla ni som uppträdde och till den eminenta konferencieren! Det gjorde ni riktigt bra. Modigt!

Påskvandring onsdag 28/3
På onsdag ska alla elever från åk 1 till 9 besöka Svenska kyrkans lokaler på Klong Dao-stranden. Vi ska få gå en påskvandring, en upplevelse för alla sinnena. Vi kommer att åka dit med Eik i tre olika grupper, åk 1-3, 4-6 och 7-9 för sig. Skolskjutsen går hem ca 10 minuter senare än vanligt denna dag. Vi ser fram emot en lärorik  och trevlig dag tillsammans med prästen Maria och församlingsassistenten Ingvar.

Förskolan/ Barnklubben
En lugn och skön vecka med lite färre barn men ändå fullt av aktiviteter. På samlingarna sjunger vi och gör ramsor, vi har också haft mungymnastik, massagesaga på ryggen och lekt Kims lek med thailändska djur.
Ute har vi spelat innebandy och pingis. I tisdags gjorde vi pappersdrakar då det i år är Drakens år. Barnen sprang runt med drakarna på skolgården, det var härligt att se hur de fladdrade i vinden.

Nästa vecka åker vi på utflykt till lekparken i Old Town, se veckoplaneringen, dag är inte bestämt ännu.

Fredag 30/3 får vi besök av Maria Eksmyr, präst och Ingvar Olofsson, assistent. De jobbar för Svenska kyrkan i Phuket och hälsar på oss på Sanuk. De kommer att berätta lite om påsken och vi kommer att sjunga tillsammans.

Lägg ert barns myggmedel i deras låda så hittar vi det när det behövs!
Torsdag 29/3 är det förskolan och förskoleklassen som håller i storsamlingen . Välkomna!

Förskoleklassen
Dagarna går så otroligt fort så nu vill man bara stanna upp och njuta av allt. Barnen är som svampar och vill bara lära sig mer och mer. De har även ett stort behov av frilek så vi varvar lek med arbete.

Denna vecka har vi fortsatt att jobba med former i mattelek. Vi har tränat på vilka kompisar siffrorna har bredvid sig, vi har gjort leken Bulleri, bulleri bock….och vi har jobbat i matematikhäftet.  I språklek har vi jobbat med motsatsord på olika sätt. Barnen har valt motsatsord och sedan ritat bilder till dem. Veckans experiment handlade om att undersöka vilka saker som flyter och vilka som sjunker och vad det beror på. Det blev många bra funderingar och förklaringar. Johanna har gjort en ”vikskola” och massage med oss.

Här i Thailand har alla veckodagar sin egen färg nu kan vi säga både färgen och dagen på Thai. På temat fick vi göra smycken denna vecka. Bra träning för koncentration, matematik fin motorik och tålamod. Det blev många stolta och glada smyckestillverkare som gick hem den dagen.

Tisdag 27/3 kommer vi att prova på batik. Då kan det vara bra att vara flera vuxna, eftersom detta kan vara lite varmt och svårt. Har ni lust och möjlighet är ni välkomna att hjälpa till! Vi börjar ca kl 12.15.

Torsdag den 29/3 Förskolan och förskoleklassen håller i storsamlingen Välkomna.

Fredag den 30/3 får vi besök av Maria Eksmyr, präst och Ingvar Olofsson, assistent. De jobbar för Svenska kyrkan i Phuket och hälsar på oss på Sanuk. De kommer att berätta lite om påsken och vi kommer att sjunga tillsammans.

Åk 1-3
I veckan har vi arbetat vidare med träd. Vi har tagit reda på allt om gummiträd. Nu är vi experter på både ett svenskt och ett thailändskt träd. Vi har läst ut vår högläsningsbok och gått igenom hur vi skall skriva en bokrecension. I svenskan har vi jobbat vidare med våra ordklasser. Vi har gått igenom substantiv, verb och adjektiv. Denna vecka har vi gjort planscher med text, bilder och utklipp ur tidningar för att beskriva våra ordklasser.

I matematiken har vi undersökt volym. Vi har mätt hur mycket det ryms i olika behållare och olika flaskor. Nästa vecka skall vi på påskvandring till svenska kyrkan och som förberedelse på det har vi pratat om och arbetat med kristendom och varför vi firar påsk.

Åk 4-6
Det är ju som bekant inte helt ovanligt att man ser och hör, insekter av olika slag här i Thailand. Vi har i veckan lärt oss mer om en av dessa, cikadorna. Vi har även fördjupat oss i andra arter från landet. I svenskan har vi bl a arbetat med vanliga svårstavade ord och övat på dessa. Vi har även tipsat varandra om bra böcker och pratat om dessa. I matematiken arbetar vi nu med problemlösning, parvis och i grupp.

Eleverna i årskurs sex har arbetat med de nationella proven under veckan. Full koncentration och fina resultat!

För flera i gruppen närmar sig slutet av vistelsen, så nu färdigställs arbeten och Thailandsböcker för fullt. Varje barn gör en bok om tiden på Sanuk och i Thailand. Där finns fotografier och texter från minnesvärda händelser, skolarbeten och mycket annat. Boken blir ett härligt minne att titta tillbaka på hemma i Sverige och att visa för släkt och vänner.

Åk 7-9
Veckan har varit full av aktivitet och mitterminsomdömes samtal. Eleverna har jobbat på fantastiskt bra. Många har arbetat med kompletteringar för att erhålla mer kunskap.

Det har hörts gitarr och syntspel i korridorerna när elever har övat visor. I bilden har elever arbetat med collage och lera. Resultaten har varit mycket fantasifulla.

Matematiken har också fortsatt vara ett centralt ämne. Det har rullats rockringar för att räkna ut längden på en sträcka.

Idrott
På idrotten har eleverna sprungit 800 m x 5 och mätt pulsen vid varje varv. Mellan varven doppade de sig i havet. Vi började tidigt en morgon så det inte skulle bli så varmt.

Påsklov vecka 14
Vi påminner om påsklovet som närmar sig, då skolan är stängd.

Det thailändska nyåret, Songkran
Fredag 13/4 firar vi det thailändska nyåret tillsammans med vattenkrig! Gör er redo för en blöt dag med mycket bus…

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig helg!

Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk