Skip to content

Vecka 03 – Huay Yang

Veckobrev Huay Yang v 3

 

Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Åter igen har en vecka gått och vi börjar finna rutiner för vårt arbete.

Rektorsbesök

Under veckan som gått har vi haft besök av vår rektor Eva Brandelius. På torsdagens storsamling lärde hon oss att räkna på thailändska upp till 10. På fredagen fick vi lära oss några fraser som skulle passa när vi var på besök i en thailändsk skola. Det var spännande att se hur den skolan firade Barnens Dag. De thailändska skolbarnen hade fler uppträdande och sedan blev vi bjudna på mat och glass! Eva talade även om att lärarens dag infaller på söndagen efter barnens dag. Våra elever fick känna på hur det är att ge något till en lärare på thailändskt manér. De fick alla varsin blomma och den överlämnade de bugandes till oss.

Golf och idrott

Under veckan har vi också fortsatt med golfen och Mme Katrine var hos de yngre eleverna på onsdagen. Vi lärde oss fler engelska ord och sånger!

Golfen kommer fortsättningsvis att vara endast på tisdagar och då kl. 08.30-09.30. Vi skulle uppskatta om ni kan lämna era barn på ranchen. Ett nytt schema med vilka som spelar olika dagar kommer att finnas på skolans anslagstavla.

I tisdags hade alla skolbarnen idrott på stranden. De äldre eleverna var med och lekte med de små. Vi övade smidighet med att hålla en vattenballong i luften så länge som möjligt, därefter var vi krabbor i krabbhavet och så slutade vi med att bada. Det var UNDERBART!!!

Elevernas arbete

Elevernas enskilda arbeten går framåt enligt planeringarna de själva har med sig från sina skolor.

Våra gemensamma arbeten med thailandsboken har också kommit igång lite. De yngre eleverna har skrivit och ritat från vårt besök i thaiskolan.

Vi har också haft en bildlektion och då visade det sig att vi har flera riktiga konstnärer bland oss J 

På storsamlingarna som vi har på torsdagarna kl. 8.30 är alla föräldrar hjärtligt välkomna. Då samlas vi hos de minsta i templet och efter samlingen kan de föräldrar som så önskar stanna och fika på skolan. Det kostar 20 baht.

Nästa vecka:

Idrott på tisdag. Tag med badkläder.

Golf på tisdag. Det är Fred, Elis, Filip, Felicia och Izabella som spelar då. Ett schema för framtida golf kommer med i vårt nästa veckobrev.

På fredag den 27/1 ska skolan välsignas av munkarna. Alla föräldrar som önskar delta är välkomna kl. 10.15. Ceremonin kommer att vara ca: 2 timmar. Tänk på att kvinnor har vårdad klädsel, d.v.s inte linnen och kort-korta shorts.

Ha en riktigt skön och trevlig helg!

Anneli och Ulla

 

 

Tempelbladet v 3

Emelie är tillbaka efter ett långt jullov!  Vi har även fått påfyllning av två barnklubbsbarn, Sofia och Anna – välkomna till oss! Härligt med många barn – lekkamrater åt alla!

I veckan har alla barn målat av sina händer. Dessa händer bildar tillsammans en ring av vänskap. Vi har pratat med barnen om att vara snäll mot sig själv, vara snäll mot andra och vara rädd om våra saker och vår miljö! Detta bygger på  Sanuks vision RAR (Dalai Lamas 3 R) och är en viktig del av vår verksamhet.

Vi har påbörjat ett arbete om djur i havet. Första djuret ut blev delfinen.

Vi har tränat räkning på thai och gjort framsidan till vår sifferbok. På fredag ska vi prova på att skriva siffrorna på thai, då gäller det att ha tungan rätt i mun… Vi tar även tillfället i akt  att träna frukternas namn på thai under vår dagliga fruktstund. Ananas, papaya, banan, äpple, melon kan nog de flesta nu, så idag fick vi drakfrukt…

Idrott denna vecka blev badlek! Lagom varmt och perfekta små vågor. Vi har även tagit Hopp-bilder på barnen på stranden – tack snälla Henrik som hjälpte oss med detta!

Mdm Kathrin har varit på skolan och sjungit med oss. Annars sjungs och ramsas det en hel del hos oss på förskolan. Det får ni ett litet smakprov på under vår storsamling på torsdag!

Vi ser fram emot en ny händelserik vecka,

Kerstin och Kirsi