Veckobrev Huay Yang v 2

 

Skolan

Måndagen började med presentation av skolan och personalen för nya elever och föräldrar. Därefter följde inskrivningssamtal av skolans nya elever. De ”gamla” eleverna var lediga och kunde njuta av det fina vädret.

Även denna termin kommer Mme Katrine att på onsdagar sjunga på engelska med våra elever. Nu blir det alla 5-åringar tom 9-åringar. Vi lär oss många engelska ord och har samtidigt musik!

Under terminen kommer vi också att få prova på att spela golf på golf-ranchen . Varje tisdag och torsdag tränar 5 elever mellan kl. 13.00 – 14.00. Ett schema för de första veckorna finns uppsatt på skolan. Vi önskar att ni föräldrar skjutsar eleverna kl. 12.45 och att någon av er stannar och hjälper Janne, ju fler dess bättre. Om ni inte kan skjutsa så kommer vi ordna så att eleverna kommer dit ändå på något sätt.

Vår rektor Eva Brandelius har besökt oss under torsdagen och fredagen. Det är alltid lika roligt när hon kommer och ser på vår verksamhet! Eva är också duktig att tala thai så på storsamlingen i torsdags lärde hon oss att räkna till 10 och vi fick också leka en lek som tränade färgerna på thai. Förskolebarnen inledde samlingen med några roliga sånger och ramsor.

Storsamlingarna kommer att fortsättningsvis äga rum på torsdagarna kl. 8.30 vid klostret. Alla föräldrar är hjärtligt VÄLKOMNA och efter samlingen slut, går det bra att gå ner till skolan och fika tillsammans. Eleverna kommer att börja dagens arbete så vi deltar inte då.

Den 19/1 är det Öppet Hus på skolan mellan kl. 15.00-17.00. Detta möte är för föräldrar och elever som inte går på skolan nu. De kommer att få samma information som ni fick i måndags.

Vi återkommer med datum för munkarnas välsignelse av skolan.

Förskolan

Då var vi igång….

Varmt Välkomna till Sanuk alla gamla och nya barn och föräldrar! Härligt med så många nya glada ansikten… Vi har även två nya kollegor, Ulla & Kerstin!  Hoppas ni kommer att trivas hos oss!

Sex nya barn har börjat på förskolan och dessutom har vi fått nya lokaler! (tempelbyggnaden mittemot skolan) Spännande att husera på helig mark…

Denna första vecka har vi ägnat åt att lära känna varandra och hitta bra rutiner. Vi har tränat namn, ramsat och sjungit. Vi har plockat snäckor och lekt på vår fina strand. Dessutom har vi pärlat fina halsband och pärlplattor… Några av tjejerna har arbetat flitigt i sina “skolböcker”.

I torsdags hade vi storsamling där förskolan stod för rams-och sångrepertoaren. Eva Brandelius, vår rektor, var på besök och passade på att lära oss lite Thai! Så nu kan vi (en del av oss) räkna till -10 och några färger… Kul och lite pirrigt, barnen var superduktiga!

På fredag firas BARNENS DAG i Thailand.  Hela skolan är bjuden till en närliggande thaiskola för lite festligheter. Vi blir även bjudna på lite mat. En buss från Nishaville hämtar upp oss kl 10.30, åter vid skolan ca 12.00 

Vi ser fram emot en ny händelserik vecka.

Anneli och Ulla

Kirsi och Kerstin