Skip to content

Veckobrev v. 46 – Koh Lanta

Veckobrev v. 46 – Koh Lanta

Hejsan! tack för en mycket trevlig Loy Kratong samling. Det är härligt att känna hur skolgården är full av liv och aktiviteter. Det byggdes Kratonger överallt och alla hjälptes åt. Fina bilder ligger både på Fb och vår hemsida. Många sjösatte sedan sin Kratong (båt) och kände sig lättare efteråt. Även vädret vände efter den dagen. Det är varmare och mer sol så vi behöver alla tänka på att dricka mer och att använda solkräm. Nästa vecka (47) får vi besök av tre munkar som kommer för att inviga skolan. Detta sker på Storsamlingen på torsdag kl.8.30 och alla elever behöver ha byxor som täcker knäna och en tröja som går ner över axlarna, skoltröjan går bra. Alla föräldrar och syskon är välkomna att vara med.

De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt. De behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag de ska ha idrott.

Idrott på måndagar rum Hua Hin och Phuket med lärare Anette och Marie

Idrott på tisdagar rum Nåck och Gåbb med lärare Mia och Lovisa

Idrott på onsdagar rum Bangkok, Surathani och Chiang Mai med lärare jakob, Annelie och Marianne

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och Förskoleklass samt barnklubb i rum Looma och Chang 

I veckan har vi byggt kojor, haft sagostunder, byggt egna banor med griffelkritor, spelat King och Uno både ute och inne. Förskoleklassen har provat olika målartekniker och arbetat med sitt material. Vi har inspirerade av Loy Krathong byggt små båtar med collageteknik. På idrotten lekte vi lekar på stranden och alla barn var delaktiga. Vi avslutade veckan med gemensam pooldag.

År 1-3 i rum Gåbb och Nåck

Den här veckan har ett viktigt fokusområde varit att samarbeta mellan klasserna för att eleverna ska lära känna och ta hand om nya kompisar. På idrotten hade vi samarbetsövningar med koordination och skapande genom att bygga det högsta sandslottet. I matematiken har eleverna  bl.a arbetat med uppställningar i addition, subtraktion,multiplikation och uppdelning av olika tal. I svenska har eleverna bl.a arbetat med veckans bokstav, ordklasser och läsförståelse.

År 4-6 i rum Hua Hin och Phuket

I Hua Hin lyser flitens lampa och eleverna jobbar på fantastiskt bra med sina planeringar. Fram till jullovet kommer vi att ha idrott på måndagar, vi går direkt efter samlingen så ombytt och klar redan på morgonen är det som gäller. I tisdags övade mellanstadiet till skolavslutningen. 

Phuket gick även ner till vår idrottsplats, härliga stranden, och lekte strategiska leken flaggan. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok, rum Surathani och rum Chian g Mai

Denna veckan har högstadieeleverna haft egen samling i stensalan. Under denna samling så jobbade vi med värderingsövningar. Vi diskuterade begreppen självförtroende och självkänsla. Uppgiften kändes givande och var  ett effektivt sätt att få in livskunskap i skolans arbete. Eleverna tränades i att tänka efter och ta ställning, att uttrycka åsikter, motivera sina ståndpunkter, att lyssna på andra och att reflektera och bearbeta attityder. På idrotten hade vi även denna vecka racketsport och många elever spelade in och dokumenterade sina aktiviteter. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk