Skip to content

Veckobrev v.46 Huay Yang

Veckobrev 46 – Huay Yang

Snart är första vecka till ända, oj vad snabbt det gått. På morgonsamlingarna har vi tränat på att vaja, räkna på thai och även hunnit prata lite om vad veckodagarna heter på thai. På rasterna har det flesta, både stora och små, varit med och spelat pingis. Det är fint att se hur de äldre eleverna gärna leker med och hjälper de yngre barnen. 

RAR är också något vi arbetat med under första veckan. RAR står för

Respekt för andra
Ansvar för sina handlingar
Respekt för sig själv 

På idrotten passade vi på att ta hoppbilder och därefter fick eleverna även bada.
Veckans storsamling gick ut på fortsätta lära känna varandra. Vi började med en namnlek och därefter en samarbetsövning. Barnen fick även i läxa att ta reda på vilken veckodag de är född på. 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

Förskola
Vi har läst massor av böcker, lekt och spelat spel, ritat och passat på att utforska hela skolan, både invändigt och utvändigt. Vi har även haft besök av de äldre eleverna som kommit in och lekt med oss. 

Åk F-3 

Vi har haft en härlig skolstart med skolarbete, nya kompisar och roliga raster. Det är ju en hel del som är nytt, vi har bl.a övat på att arbeta med arbetsscheman. Alla har ju sina egna planeringar och det är jättekul att se vad kompisarna arbetar med. Kan ju vara det som ska göra i nästa moment.

Vi har jobbat med religion, bokstavsinlärning, många olika områden i matematik, kroppen och så har vi läst en hel del förstås. Vi har jämfört årstider i Sverige med Thailand och kommit fram till att det är rätt mycket som skiljer. Här i Thailand finns ju inte årstider utan det är ett tropiskt klimat med regn- och torrperiod. 

Vi har pratat om spännande djur vi sett här i Huay Yang som inte finns hemma. En dag kom Mrs Nuch in till oss och visade en liten jättesöt ödla. Vi tittade på den och enades om att det var bland det gulligaste vi sett, sedan släppte vi ut den i buskarna igen. En annan dag fick vi se en pytteliten groda med jättevackert mönster på ryggen.

Åk 4-9

Måndagen inledde vi med att göra individuella planeringar för veckan, vilka alla sedan följt. Det har handlat om allt från judendomen till att skriva en berättande text om en förebild. Eleverna arbetar från egna planeringar och vi har även haft en del praktiska lektioner teoretiskt. Förutom detta arbetar de med en del läsning med läsloggar och matematik med mycket geometri. 

Gruppen denna vecka har varit få och därför givit bra förutsättningar till en lugnt och härligt klassrumsklimat där man har getts möjlighet attn hjälpa varandra utifrån vissa frågeställningar. De har varit väldigt duktiga att följa sin planering och utifrån lust också prioriterat om sin planering allt eftersom. Denna grupp är ett härligt gäng som är vana vid eget ansvar och tar sig an sina skoluppgifter med engagemang och energi. Vi har tittat på en del likheter och skillnader mellan Sverige och Thailand utifrån frågeställningarna: ekonomi, internetanvändning, befolkning och area. 

Nästa vecka

Alla på skolan och förskolan har idrott på onsdag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk