Skip to content

Veckobrev v. 37 – Koh Lanta 

Veckobrev v. 37 – Koh Lanta 

Hejsan! Ett stort tack till alla elever och föräldrar som ställde upp i Lanta Joggen. Ni visade verkligen att det viktiga är att kämpa och göra sitt bästa och vara nöjd med det. Det betyder mycket för både oss lärare och elever att det finns en stöttande föräldragrupp på vår skola. Det är även roligt att se alla elever i sina Sanuk tröjor när vi gör någon aktivitet utanför skolan. Nästa vecka åker hela skolan till Lanta Animal Welfare på thaitema. Vi åker efter storsamlingen på torsdagen 19/9.

Vi har nu också fått våra nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa på skolan hos Lola. 

Fram till höstlovet har vi idrotten varje onsdag morgon, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje onsdag.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

År 1-3 i rum Gåbb 

Den här veckan har vi pratat om varför det finns regler i samhället och vi har gjort våra egna klassrumsregler. I matematiken arbetar vi med taluppfattning. Vi subtraherar och adderar ental och tiotal, men även hundratal och tusental för de äldre. Vi har haft musik och lärt oss några ackord på ukulelen som var mycket uppskattat. Thailändska frukter på thailändska har vi också hunnit med att lära oss under veckan. Läxa: kapitel 3 i Läseboken

År 4-6 i rum Hua Hin 

Nu har vi börjat arbeta efter arbetsschema även för LongStay-eleverna. Varje fredag skriver vi tillsammans vad som ska göras under kommande vecka i de olika ämnena. Eleverna planerar sedan själva in hur de vill fördela arbetet över veckan och skriver in varje dags arbete i sitt egna schema. På morgnarna, fram till första rasten, arbetar vi alltid gemensamt med genomgångar, konversationsövningar, laborationer och problemlösning.
Det är mycket bra träning för eleverna att ta ansvar för sina studier och lära sig planera så att arbetstempot över veckan blir jämnt och rimligt. De får också själva insikt i sin egna förmåga. Några av de elever som stressade upp sig i fredags upptäckte redan på onsdagen att de flesta arbetsuppgifter redan var klara. 

Engelska glosorna för LongStay-eleverna ligger ute på glosor.eu under sökordet: 123Potatismos. Eleverna har också varsin glosbok där de skriver ner veckans glosor varje måndag. På fredagar har vi glosförhör. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok 

Eleverna har flitigt jobbat på med inlämningsuppgifterna till Sofia Distans och Hermods denna vecka. De börjar känna av vad som är rimligt att hinna med under en skolvecka och planerar därefter. Ett axplock av de uppgifter som stött och blötts, diskuterats och delvis bockats av i veckan är: företagsekonomi i GY, välfärd i åk 9, läxtal i åk 8 och sy en kasse i åk 7. Under onsdagens idrott hade vi gemensam löpskola inför Lantajoggen och vi passade även på att filma in löptekniken till friidrottsavsnittet.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk