Veckobrev 13 – Huay Yang

Denna vecka som också är den sista för säsongen har vi haft härligt varma dagar. Vi har provat att göra batik för första gången för alla vuxna, några elever hade testat tidigare. Vi blev dock nöjda trots gassande sol, färg överallt och fingrar som såg ut som vi gått i blåbärsskogen efteråt. 

Vi har passat på att bada mycket, både för att det är sista veckan och att vädret här i Thailand nu blir varmare hela tiden. Dagstemperaturer runt 35° är vad vi bjuds på nu. 

Samlingarna har bestått av önskelekar/sagor osv. Eleverna har själva fått önska sådant som vi har gjort tidigare och som de vill göra en gång till. 

Vi tackar alla barn, föräldrar och pedagoger för en fantastisk säsong och hoppas att vi ses igen!!

 

Förskola/Förskoleklass

Vi har under veckan jobbat mycket med rim och ramsor. Läst sagor där barnen fått fylla på med rimord, sjungit sånger med rim och även gjort en del klappramsor.

På idrotten blev det önskelekar. Då valde de Gammelgäddan, Under hökens vingar och Hur mycket är klockan herr lejon? Det är verkligen svettigt med dessa springlekar nu, så badet i poolen efteråt är mer uppskattat än någonsin.

Förskoleklassen har hunnit med ännu en bokstav den här veckan, innan skolan stänger för säsongen. Det blev bokstaven O. På matten har vi jobbat med begreppen hälften och dubbelt.

Nu skiljs våra vägar åt för denna gång och alla barn verkar redo för nya äventyr!

 

Skola

AC på inomhus och avsluta det ena efter det andra är veckans uppdrag. Vi har fortsatt att träna på multiplikationstabellerna och gör bättre resultat varje vecka. Härligt när eleverna slår pedagogernas tider. Det har varit kul med en stor åldersspridning i gruppen, från tonåringar till åttaåringar. Det är härligt att se hur fint de bemöter varandra, hjälper och inkluderar alla i gruppen.

Några av våra elever åker vidare till Sanuk i Hua Hin på fredag och andra åker hemåt mot snö och minusgrader.  Barnen verkar mest se fram emot påskägg nu i alla fall oavsett var de ska fira påsken.

 

Nästa vecka

Over and out!! Nästa säsong i Huay Yang startar i november 2023. Varmt välkomna då för att träffa nya vänner och nya äventyr både elever, föräldrar och pedagoger. Vi från den här säsongen tackar för oss och åker hem nöjda och fyllda av fantastiska upplevelser. 

 

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

 

Glad påsk!