Skip to content

Veckobrev 49 -Phuket

Veckobrev 49 Phuket

Lusseträning, SO, storyline, Nia, julkalendern, kurragömma, matte, tabata, thai, svenska, engelska, samarbete, skratt, skoj, allvar… Ja denna veckan har innehållit lite av varje som vanligt, fast möjligen i lite högre tempo vissa stunder för att sedan stanna av och gå väldigt långsamt!

Vi känner nog alla av att vi vill hinna avsluta och knyta ihop säcken innan julen tar vid. Dessutom ser vi fram emot att få uppträda med vårt lilla Luciatåg både på Swedish Bakery och Mama Mia så vi är mycket fokuserade, både stora och små!

 

Åk 1-9

Idrotten har varit tuff men rolig! Eleverna fick testa sina gränser för hur mycket de kan ta i för att känna rejäl puls, svettas och känna muskelstyrkan utan att det för den skull blir f ö r mycket! Vi körde ett utmanande Tabatapass där de som ville fick pröva att leda var sin rörelse. Det hela avslutades med en skön avslappning som gav eleverna möjlighet att ”scanna” igenom hela kroppen genom guidning. De fick träna på att andas ända ner i magen och slappna av i kroppens alla muskler.

Storylinearbetet tar tid men går samtidigt framåt. Praktiska göromål som att sy karaktärer och skapa miljöerna med hus o dyl drar lätt ut på tiden. Men vi har försökt fokusera på olika berättelser som är typiska för respektive religion för att öka förståelsen för de olika trosinriktningarna.

En del har kommit igång med att låta sina karaktärer skriva dagbok för att försöka fånga hur en dag skulle kunna se ut för varje karaktär. Detta kan vara utmanande för en del och lättare för andra. Det är ett skrivtillfälle där man får blanda fakta och fiction samtidigt som man tränar på att leva sig in i hur det är att vara en annan person.

På rasterna leker barnen ofta tillsammans allihop. -särskilt kurragömma! Vårt skolhus är helt perfekt för kurragömmalekar med alla sina vinklar och vrår! I leken märks inte så stor skillnad i ålder som det ibland kan göra i skolarbetet. Alla kan delta på lika villkor och inispireras av varandra. Även legot har åkt fram efter att ha varit helt ointressant en tid. Det är verkligen härligt att få vara med och uppleva barnens kreativitet och leklust!

 

Nästa vecka…

….kommer vi att ha idrott på stranden och göra lekar. Eftersom vi har en lång dag framför oss på torsdagen då vi ska Lussa på två ställen under kvällen så får eleverna kompensationsledigt på fredag. Vi välkomnar Petra tillbaka och tackar av två elever som kommer att åka tillbaka till Sverige innan nästa termin.

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk________________________