Skip to content

Veckobrev 47-Phuket

Veckobrev 47 – Phuket

Förra veckan introducerade vi alfabetet i teckenspråk. Alla övade på bokstäverna och att teckna sitt namn. Glädjen blev därför extra stor när vi denna veckan hade turen att få besök av en av elevernas mormor som visade sig vara kunnig i att teckna mer än bara alfabetet! Vi har lärt oss räkna, säga olika vanliga fraser och presentera oss med teckenspråk. Nu satsar vi på att utöka vårt ordförråd inom inte bara thailändskan utan även i teckenspråk!

Torsdagens idrott utgick som vi nämnde förra veckan, till förmån för Loy Krathong. Som vanligt tog vi tacksamt emot föräldrahjälp för att skapa inför Loy Krathong! Det var mycket uppskattat av både barn och vuxna!

 

Åk 1-9

Återigen fick vi besök av ”Skaparen” som hade nya uppdrag åt eleverna kring arbetet om religionerna. Denna gång fick vi veta att platsen där elevernas karaktärer lever och verkar är en ö. Elevernas uppgift är nu att bygga upp sina samhällen runt de olika religionerna på ön. Spännande fortsättning följer…

Tisdagens idrott som skulle handla om racket- och bollsporter flyttades av olika skäl fram en vecka. Istället fick vi prova på träningsformen Nia som Lotten är utbildad instruktör inom. Här fick eleverna möjlighet att testa ett annat sätt att träna styrka, balans, smidighet, koordination och fokus än vad de är vana vid. Nia är en träningsform som på ett lekfullt sätt hämtat inspiration ifrån kampsportstekniker, dansformer och yoga bl.a.

 

Nästa vecka…

…rullar arbetet med Storyline vidare. På tisdag är det dags för att hoppa i poolen igen på idrotten! Denna gång med fokus på dykning och livräddning. Vi avslutar skoldagen med simningen så barnen hämtas direkt vid poolen på Villa Fantasia. Traditionsenlig träning inför Lucia drar igång, med allt vad det innebär! Nu närmar sig terminen sitt slut med stormsteg och vi jobbar på så det ryker för att bli färdiga med allt som ska vara klart denna terminen!

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk

________________________