Skip to content

Veckobrev 46-Phuket

Veckobrev 46 – Phuket

En vecka fylld av kreativitet, samarbete och koordination! På idrotten denna veckan har vi haft mycket fokus på koordination och samarbete, både genom ”Just dance” och bollspel.

Samarbetet i grupperna var helt outstanding när eleverna skulle synkronisera sig efter Just dance och varandra. Deras fokus var på topp och alla presterade efter bästa förmåga!

Bollspelen i form av pingis, badminton och slalomboll var utmanande eftersom eleverna uppmanades att inte stirra sig blinda på bollen utan dra nytta av sitt perifera seende för att kunna möta motståndarna med blicken. I början var det lite stelt och svårt att koordinera, men efter en stund blev de mer och mer avspända och fokuserade.

Åk 1-9

Veckans mest spännande händelse var definitivt när vi fick besök av ”Skaparen” som en introduktion till vår Storyline om världsreligionerna. Eleverna fick i uppdrag att ta reda på vad ”Skaparen” kallas i de olika religionerna, vad som skiljer religionerna åt och vad de har för likheter. Eleverna delades in i tre olika familjer där varje familj representerar en av de Abrahamitiska religionerna (Kristendom, Judendom och Islam). Klassrummet fullkomligt sprakade av idéer och kreativitet när de skulle skapa sina familjer där de har möjlighet att välja att vara i stort sett vilken karaktär som helst, ur vilkens perspektiv de ska ta in kunskap och väva ihop en historia som blandar både fakta och fiction. Karaktärerna syr var och en upp som små dockor som kommer att följa med genom hela temat.

Nästa vecka…

…fortsätter arbetet med Storyline. Eleverna kommer att tilldelas nya uppdrag och jobba vidare med att söka fakta om religionerna utifrån sina karaktärer.

Loy Krathong närmar sig! Under torsdagens storsamling får vi besök av en förälder som håller i skapandet av våra Loy Krathongkreationer som vi kommer att sjösätta tillsammans med barn och föräldrar under kvällen. Pga Thaitemat utgår idrotten på torsdag. Tisdagens idrott kommer att ägnas åt racket- och bollsporter.

Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk