Skip to content

Veckobrev 42 – Phuket

Veckobrev 42 – Phuket

Hur fungerar vår hjärna egentligen? I veckan har vi provat på olika sätt att måla våra porträtt för att hjärnan ska få jobba lite annorlunda. Vi började med att testa att måla med vänster hand sedan med foten och till sist med munnen. Det var svårt men vi märkte att vi blev bättre och bättre på att måla ju mer vi tränade oss. Som avslutning på veckan lät vi våra föräldrar att måla sina porträtt med vänster hand och oljepastellkritor. En del ritade riktigt fina porträtt. Konklusion av veckan är att vi kan öva upp oss att göra annorlunda mot vad vi brukar göra. Nu ska en del börja att borsta tänderna med vänster hand istället för höger. Ska bli spännande oss se hur det går…

Åk 1-9

Kroppen har många delar och när vi ritar in de på våra egenhändigt ritade kroppar kan man undra hur allt får plats .Lungorna är väldigt stora och tar mycket plats medan magsäcken är mindre än vi trodde. Blodet förser oss med syre och näring men hur? Äter vi inte med munnen? Varför har vi gult kiss och varför är bajset brunt? Hur många timmar tar det för maten att transportera sig genom hela kroppen? Det blir många frågor och funderingar ju mer vi jobbar med kroppen.

Nu har börjat jobba lite med våra sinnen också. Det går att jobba utan ögon men hörseln behöver kanske bli bättre då eller? Det ska bli en spännande ny vecka.

Nästa vecka

Idrott

Vi har idrott på skolan.

Kom ihåg idrottskläder,handdduk,solkräm och vattenflaska.

 

Ha en riktigt härlig helg!

Önskar personalen på Sanuk