Children of the Forest är ett projekt, som vi på Sanuk stöttat i sju år. På gränsen till Myanmar har man byggt upp skola och kindergarten. Man har hus där ensamma mödrar med barn kan få skydd. Man har ca 1000 barn i olika åldrar som får skolgång, mat eller hantverksutbildning. Flyktingar är rättslösa i Thailand och utnyttjas som billig arbetskraft i plantager och fabriker. Projektet syftar till att ge barnen en utbildning, så de kan stå på egna ben och inte blir utnyttjade.

Våra insamlade pengar räckte ifjol till att bygga ett nytt hus för de minsta. Dessutom brukar det räcka till att skicka hit en liten grupp barn på en minisemester på Lanta. Då ställer massor av människor på Lanta upp med boende, arrangemang, mat osv. Vi ser en sådan glädje och tacksamhet hos dessa barn. En av dagarna kommer de till skolan och vi leker tillsammans och går till havet. Vi minns särskilt deras förtjusning när de för första gången får se havet och hur de sedan skuttar runt i vågorna.

Här är ett brev vi fick av organisationen som tack (pdf som öppnas i nytt fönster). Läs och känn er stolta över vad vi tillsammans kan åstadkomma för dessa barn!

”Children of the forest”-dag på Koh Lanta torsdagen 9/2

Torsdag 9/2 mellan kl 12.30 – 15 kommer vi att ha nästa ”Children of the forest”-dag på Lanta skolan för att samla in pengar till organisationen. Det kommer att finnas många olika aktiviteter som lotteri, fiskedamm, ansiktsmålning och tävlingar av olika slag. Barnen på skolan kommer att sälja lotter till vårt fina lotteri. Lotteriet har fina priser från lokala företag på ön och privatpersoner.

Vi kommer även att ha en insamling av saker. Om ni har leksaker, kläder, husgeråd mm som ni vill skänka, tar vi tacksamt emot det under denna eftermiddag eller annan tid.