Veckobrev v. 34 – Koh Lanta   

 

Första veckan för det här läsåret!

Vi har lärt känna varandra, lokalerna och omgivningen och det har varit väldigt roligt att få börja jobba med alla fina barn och ungdomar! Jättekul att se elever i olika åldrar leka och hänga ihop på rasterna. 

I tisdags hade vi årets första Thaitema, då Looma och Boo besökte två närliggande andehus och pratade om den traditionen och om varför man kan se så många sådana i Thailand, tänk att vi har ett  alldeles nära skolan! Idag har vi firat första skolveckan med att äta kanelbulle och det var väldigt gott 🙂

Trevlig helg och på snart återseende på måndag klockan 08.30

Nästa vecka blir det idrott och simning i pool för alla på onsdag!

Förskolan Looma 

Vi har lekt mycket med vatten den här veckan och funderat på var vattnet tar vägen egentligen. Rollekar med flygplansflygning och familj har också upptagit mycket av vår tid. Vi har också läst Alfons Åberg och pratat om siffror, räknat och skrivit siffran 0,  som vi tycker är väldigt extra intressant, hur många fingrar är 0? inga alls! 

Det har varit roligt att lära känna så många äldre barn på Sanuk tyckte vi i Looma extra mycket.

F-3 Boo

Vi har kommit igång bra med skolarbetet och läst i Läsresan, skrivit dagbok och målat och även börjat jobba i våra ma-böcker.  Då vädret bjudit på mycket regn har barnen även lekt en hel del med vatten. Och apropå väder, eftersom vädret varierar mycket är det bra om barnen kan ha en uppsättning badkläder i skolan eller med i ryggsäcken varje dag, så kan vi ta chansen att bada när den ges.

Nästa vecka kommer alla få med sig en läsläxa hem och då får barnen gärna ha en egen läxmapp att lägga boken i.

Bangkok/Sofia Distans och Krabi/Hermods

Under den här första veckan har eleverna satt sig in i sina olika kurser och planeringar på Sofia Distans/Hermods. Samtliga elever har arbetat flitigt med de första inlämningsuppgifterna och har kunnat bocka av en hel del i sina planeringar! Bland annat har Sofia Distans-eleverna spelat in filmer till idrotten, räknat matte och lämnat in uppgifter i engelska. Hermodseleverna har kommit långt i sina svenskakurser och gjort sina första inlämningar, samt påbörjat engelska och matematik i slutet av veckan när kurserna blev tillgängliga. 

Den här veckan har vi mjukstartat lite, men nästa vecka kommer vi att dra igång med det riktiga schemat (dvs. sluta kl. 16 på måndagar och onsdagar). 

IDROTT: De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till bad/ och idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt, man behöver inte ha skor. Alla behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag man ska ha idrott.

Idrott och pool på onsdagar:  Årskurs 1-3 rum Boo 

Idrott och pool på onsdagar: Årskurs 7-9 rum Bangkok

Bilder från verksamheten hittar ni  genom att gilla och följa oss på Facebook Svenska Skolan Thailand

och  Instagram  sanuksvenskaskolanthailand

Checka gärna in hos oss på Fb, gilla och dela våra inlägg på sociala medier.

Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-skol

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Vi samlar också in kläder mm till barn på Koh Lanta, denna insamling hanteras sedan vidare  av Cozy Restaurant.

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2023.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen, simskolan eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er alla en trevlig helg och vi ses igen på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk