Skip to content

Veckobrev v. 50 – Koh Lanta

Veckobrev v. 50 – Koh Lanta

Hej! Vilka fantastiska elever vi har! Vi tackar alla som var med och bidrog  till ett fint Luciatåg med sång och diktläsning.  Torsdag den 19 december kl 17.15 är det dags för skolavslutning på Sanuk. Vi har först en vanlig skoldag fram till 14.00, sedan kommer alla tillbaka igen till skolavslutningen, som startar klockan 17.15 på skolgården, senare går vi traditionsenligt i fackeltåg ner på stranden där eleverna bjuder på ett uppträdande innan vi önskar varandra en härlig Jul! Alla är Hjärtligt Välkomna! På fredag den 20 december är alla lediga 🙂

Vårterminen startar igen på onsdagen den 8 januari då vi hälsar alla gamla och nya elever tillbaka efter jullovet med gemensamt upprop;

klockan 08.30 på skolgården för skolan årskurs 1-9

klockan 08.30 i rum Tao i poolhuset för förskoleklassen  

klockan 08.20 för förskolan i rum Loma och Chang

Klockan 09.00 är det information med  rektor Lola för alla nya föräldrar i stora konferensrummet på Southern Lanta, precis bredvid skolan. Klockan 10.00 slutar uppropsdagen och alla nya elever kommer sedan att ha inskrivningssamtal enligt schema som anslås på morgonen den 8 januari. 

Vi har vanlig skoldag och vanliga tider från och med tisdag den 9 januari.

TRASH HERO: Nu på  söndag den 15 december klockan 16.00 är det strandstädning klockan 16.00-18.00 med Trash Hero på Klong Hin Beach.  Alla insatser är viktiga och varmt välkomna, följ Trash Hero Koh Lanta på Facebook för mer aktuell information.

De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt. De behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag de ska ha idrott.

Idrott på måndagar rum Hua Hin, Ranong och Phuket med lärare Anette, Annika och MarieI. Idrott på tisdagar rum Nåck och Gåbb med lärare Mia och Lovisa. IIdrott på onsdagar rum Bangkok, Surathani och Chiang Mai med lärare Jakob, Annelie och Marianne.

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och Förskoleklass samt barnklubb i rum Looma och Chang 

Vi har byggt ödlor, krokodiler, granar och tomtar i massor denna veckan. Vi har också haft batik tillsammans med Sam. Det blev fantastiskt vackra tavlor! Vi har varit ansvariga för komposten då vi tagit hand om våra frukt-och matrester.  Vi avslutar veckan med Luciafirande och bad i poolen!

År 1-3 i rum Gåbb och Nåck

Den här veckan har det varit fokus på att träna till Lucia. Det blev världens finaste luciatåg och det enda tåget i 30 graders värme, tror vi. På idrotten hade vi ett fyspass, eleverna blev indelade i olika stationer. De fick testa på armhävningar, situps, “springa fort på stället” samt burpees. Det var skönt med ett svalkande dopp i poolen efteråt. Vi har också pratat om vem Alfred Nobel var och vilka uppfinningar som kommit från Sverige- blixtlåset, tetra pak, kullagret och många fler.

 År 3-4-6 i rum Hua Hin, Phuket och Ranong

V 51 kommer Long stay åk 6 inte ha lektioner på eftermiddagarna,  må och onsdag 14:30-16:00 utan slutar klockan 14.00.

Vi har idrott på måndagar, vi går direkt kl. 8:30 så ombytt och klar redan på morgonen är det som gäller. På idrotten i måndags lekte vi Sten-sax och påse-leken. Vi spelade även dopphandboll. Så full aktivitet på stranden. Doppet i poolen efteråt var uppskattat. I poolen blev det bl. a. datten.   

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok, rum Surat Thani och rum Chiang Mai

Den här veckan har varit hektisk för många elever med inlämningar och prov. Det har  varit ett högt tempo men alla har kämpat bra. Vi hade sista idrottslektionen på stranden då vi körde ett tufft tabatapass. Efter det var det extra skönt med en svalkande pool! 

V 51 kommer inte Longstay-eleverna att ha lektioner till 16.00 på måndag och onsdag eftermiddag, utan alla slutar 14.00. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Vi samlar också in kläder mm till barn på Koh Lanta, denna insamling hanteras av Cozy.

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk