Skip to content

Veckobrev v. 49 – Koh Lanta

Veckobrev v. 49 – Koh Lanta

Vi firar Lucia  på morgonen den 13 dec kl. 08.30. Alla är välkomna att njuta av elevernas sång. (Ingen storsamling på torsdagen)  Sen dröjer det bara en vecka så är det skolavslutning på Sanuk. Den är torsdagen den 19 dec kl 17.15. Vi startar på skolgården och senare går vi traditionsenligt i fackeltåg ner på stranden där eleverna bjuder på ett uppträdande innan vi önskar varandra en härlig Jul! Alla är Hjärtligt Välkomna!

De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt. De behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag de ska ha idrott.

Idrott på måndagar rum Hua Hin,Ranong och Phuket med lärare Anette, Annika och Marie

Idrott på tisdagar rum Nåck och Gåbb med lärare Mia och Lovisa

Idrott på onsdagar rum Bangkok, Surathani och Chiang Mai med lärare Jakob, Annelie och Marianne

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och Förskoleklass samt barnklubb i rum Looma och Chang 

Vi har i veckan haft lekar på stranden och rockat loss med ukke. Vi har börjat med vår adventskalender som via QR koder visar sånger och sagor. På skolgården har vi spelat King och volleyboll. Vi har byggt kojor, byggt upp en djurpark med kapla och även byggt på höjden. Barnen har målat självporträtt, blivit intervjuade och skapat pärlplattor i massor. På thaitemat besökte vi  Langsod en liten by på Lanta Noi där byborna odlar ekologiskt. Vi fick se ett 300 år gammalt mangoträd och gamla thailändska hus på pålar. Förskoleklassen har fokuserat på sina egna arbeten mellan lekpassen. Vi avslutade veckan med poolbad.

År 1-3 i rum Gåbb och Nåck

Vi startade veckan med massage på samlingen. Det var så kul att de de äldsta och yngsta eleverna massera varandra till lugn musik. Vidare så har vi startat två nya thaiteman. Det ena är att eleverna fick lära sig mera om olika thailändska frukter och i det  andra temat fick eleverna lära sig teckna några thailändska bokstäver och siffror. Dessa teman var väldigt uppskattade, eleverna bearbetar sina upplevelser genom att skriva berättande och beskrivande texter om varje thaitema.På idrotten hade vi en rolig samarbetsövning. Eleverna fick springa fyra och fyra en viss sträcka. Syftet med det var att alla elever skulle komma i mål samtidigt. De var så samarbetsvilliga och duktiga.

År 3-4-6 i rum Hua Hin, Phuket och Ranong

Alla eleverna arbetar flitigt på med sina individuella planeringar. På idrotten i måndags pratade vi om varför det är viktigt att röra på sig och hur man kan förhindra skador, sedan körde vi ett friskis och svettispass på stranden. Under veckan har vi också börjat träna på vårt framträdande till årets julavslutning.

Fram till jullovet kommer vi att ha idrott på måndagar, vi går direkt kl. 8:30 så ombytt och klar redan på morgonen är det som gäller. 

 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok, rum Surat Thani och rum Chiang Mai

Det har varit en  bra vecka som startade upp med skön kompismassage på måndagens samling.

Vi närmar oss julavslutningen och eleverna jobbar flitigt med sina skolarbeten som ska in och bedömas innan lovet. Under idrottspasset genomförde vi en spännande och utmanande övning som var ett uppskattat avbrott i skolans andra uppgifter. 

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk