Skip to content

Veckobrev v. 48 – Koh Lanta

Veckobrev v. 48 – Koh Lanta

Det är en härlig stämning på vår skola och vi arbetar hela tiden för att levandegöra vårt RAR arbete. Det arbetas för fullt under lektionerna och sen är det full fart på rasterna, vilken energi eleverna har. Vi har börjat träna för Lucia som vi firar på morgonen den 13 dec kl. 08.30 då alla är välkomna att njuta av elevernas sång. Sen dröjer det bara en vecka så är det skolavslutning på Sanuk. Den är torsdagen den 19 dec kl 17.15. Vi startar på skolgården och senare går vi traditionsenligt i fackeltåg ner på stranden där eleverna bjuder på ett uppträdande innan vi önskar varandra en härlig Jul! Alla är Hjärtligt Välkomna!

De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt. De behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag de ska ha idrott.

Idrott på måndagar rum Hua Hin,Ranong och Phuket med lärare Anette, Annika och Marie

Idrott på tisdagar rum Nåck och Gåbb med lärare Mia och Lovisa

Idrott på onsdagar rum Bangkok, Surathani och Chiang Mai med lärare Jakob, Annelie och Marianne

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och Förskoleklass samt barnklubb i rum Looma och Chang 

I veckan har förskolan och F-klassen utvecklat sitt skapande med pärlplattor till att knyta olika figurer som ödlor, julgranar och tomtar. Vi har följt mönster och räknat och knytit. Förskoleklassen har arbetat med sina planeringar och träffat prästen som berättat om julkrubban. Vi har haft thaitema ”exotiska frukter” där vi gjorde en fruktsallad och vi har målat med akvarellteknik. Tillsammans har vi spelat ukulele och börjat öva på ett juluppträdande. På stranden lekte vi leken fruktsallad på thai. Vi avslutade veckan med pooldag.

År 1-3 i rum Gåbb och Nåck

Vi har haft besök denna vecka av vår svenska präst Anders och hans fru Ulrika . De berättade om skapelseberättelsen samt vad ordet advent betydde. Eleverna fick vara med att bygga upp stallet i Betlehem med hjälp av olika figurer i trä.  Det var mycket uppskattat. Vi har också övat på luciasångerna. Det är inte så lätt att sjunga luciasången på italienska men efter många övningar så skall det nog gå bra. Vårt luciatåg kommer att bestå av elever från år 1 till år 5. Vi avslutade veckan med “kul med Mia”. Då eleverna fick samarbeta med varandra i olika lekar.

År 3-4-6 i rum Hua Hin, Phuket och Ranong

Fram till jullovet kommer vi att ha idrott på måndagar, vi går direkt kl. 8:30 så ombytt och klar redan på morgonen är det som gäller. 

På tisdagar har vi morgonsamling själva i år 3-6. Sju nutidsfrågor där alla grupper prickade in alla rätt. Många härliga diskussioner och analyser av frågorna och svarsalternativen.

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok, rum Surat Thani och rum Chiang Mai

Våra äldsta elever har jobbat på bra denna veckan. Många uppgifter har blivit avklarade  och inskickade till respektive hemskola. I tisdags hade vi egen högstadiesamling igen, ett positivt inslag för eleverna. Vi pausade vårt tema kring självförtroende och självkänsla och pratade istället ihop oss om skolavslutningen som stundar. Eleverna var överens om upplägg och spann vidare på föreslagna idéer. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk