Skip to content

Veckobrev v. 45-Koh Lanta

Veckobrev v. 45 – Koh Lanta

Det har varit en intensiv och rolig vecka på Sanuk med många nya vänner att lära känna och nya sätt att arbeta på. Som tur är hjälps vi åt och har roligt tillsammans och då löser sig allt på bästa sätt. Vi har haft vårt första thaitema efter lovet och då har vi hunnit med besök i templet, vaxbatik, Muay Thai, pojja och att vika handdukar fint i former av olika djur.

Nu på måndag den 11 november har vi storsamling och thaitema redan på morgonen, så då är alla föräldrar välkomna att vara med i skolan på Loy Krathong redan klockan 08.30. Vi kommer att tillverka egna krathonger och då behöver barnen föräldrarnas hjälp. De som vill kan sedan å¨egen hand åka till Old town på kvällen för att sjösätta sina krathonger enligt Thailändsk sed.

Vi har nu idrott olika dagar, se nedan. Eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning hemma redan på morgonen varje idrottsdag.

Idrott på måndagar rum Hua Hin och Phuket

Idrott på tisdagar rum Nåck och Gåbb

Idrott på onsdagar rum Hua Hin, Surathani och Chiang Mai

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och Förskoleklass samt barnklubb i rum Looma och ChangDenna veckan har vi arbetat med gruppstärkande lekar. På vårt Thaitema åkte vi med skolbussen till munkarnas tempel. Fick se hur de lever och bli välsignade. Vi har delat upp oss så att F-klassen har varit på Chang och arbetat med sina skolarbeten medan förskolan, på Looma har skapat i olika tekniker.

År 1-3 i rum Gåbb och Nåck

Välkomna alla nya elever till Gåbb och Nåck. Tillsammans är vi just nu 19 elever och snart är vi ännu fler.  Vi startade veckan med idrott som bestod av olika lekar med rörelse. På bilden målade vi ansikten efter en speciell struktur. Alla fick måla på varandrar teckningar och ta hänsyn till varandra, alltså ha ett RAR tänk. I klassrummet har eleverna mestadels arbetat med den egna planeringen, som också är fokus på veckans arbete.

År 4-6 i rum Hua Hin och Phuket

Då har vi kommit igång ordentligt igen efter lovet och alla elever har gjort sina individuella planeringar och jobbar på efter dessa. Vi håller oss också uppdaterade och diskuterar nyheter hemma ifrån Sverige genom att vi tex tittar på Lilla Aktuellt och har nyhetskryss varje vecka. 

Fram till jullovet kommer vi att ha idrott på måndagar, vi går direkt efter samlingen så ombytt och klar redan på morgonen är det som gäller. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok, rum Surathani och rum Chiang Mai

Eleverna i Surathani och Chiang Mai har blivit väl mottagna av helårseleverna i Bangkok och även kommit in bra i skolarbetet här på Sanuk. I onsdags innan idrotten hade vi egen samling för att stärka gruppen så att vi blir ett gott gäng tillsammans. Efteråt på idrotten stod racketsport på schemat, enligt Sofia Distansplaneringen. Vi spelade pingis, badminton och en variant av strandtennis. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk