Skip to content

Veckobrev v. 36 – Koh Lanta 

Veckobrev v. 36 – Koh Lanta 

Hej alla nyblivna Trash Hero hjältar!

På Storsamlingen hade vi besök av Trash Hero. Det var så roligt att se allas engagemang och intresse för att skapa en bättre miljö här på vårt fina Koh Lanta. Vill ni veta mer om Trash Hero är det bara att gå in på deras FB sida och läsa om aktuella städningar mm. Vi har nu också fått våra nya fina Trash Hero flaskor. Finns att köpa på skolan hos Lola. 

Fram till höstlovet har vi idrotten varje onsdag morgon, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje onsdag.

Tusen tack på förhand 🙂

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

År 1-3 i rum Gåbb 

Den här veckan har det blivit mycket skriva av eftersom vi har varit med om två stycken Thaitema. Vi har också gått igenom hur man skriver en sammanfattning av läsläxan, att man ska ha med inledning, handling, avslutning och nyckelord. I SO har eleverna berättat och visat på Sverigekartan var de bor. Eleverna har även hunnit med att arbeta flitigt med den egna planeringen i matematik och svenska.

Läsläxan och skrivläxan delas ut på torsdagar och lämnas in på måndagar.

År 4-6 i rum Hua Hin 

Vi har alla jobbat på för fullt, på SO:n avslutar vi Judendomen för att nästa vecka lära oss mer om islam och kristendom, längre fram blir det även buddhism och hinduism. Målen för området handlar till stor del om att kunna diskutera skillnader och likheter mellan de fem världsreligionerna och förstå hur tro påverkar vår livsåskådning.
På matten har vi bla undersökt hur de binära talen funkar och tränat oss på att omvandla ettor och nollor till vårt talsystem. 

Engelska glosorna för LongStay-eleverna ligger ute på glosor.eu under sökordet: 123Potatismos. Eleverna har också varsin glosbok där de skriver ner veckans glosor varje måndag. På fredagar har vi glosförhör. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok 

 Vi har bland annat ägnat oss åt binära tal och pythagoras sats inom matematiken. I svenskan har det legat fokus på debattartiklar och i SO hur Sverige styrs. Under tisdagens idrott hann vi med att testa på både längddykning och att gå igenom grunderna i crawlteknik efter elevernas insim på 300 meter. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk