Skip to content

Veckobrev v. 35 – Koh Lanta

 

Veckobrev v. 35 – Koh Lanta 

Full fart framåt! Ja det är lite så det känns när man går över skolgården. Det är fullt av aktiviteter både under lektionstid och raster. På övre våningen haglar det frågor om demokrati, negativa tal och subjektiva källor och på nedre plan om kompost och thailändska ord. Man slutar aldrig lära sig!  På Storsamlingen var det många, både elever och föräldrar som fick prova på att sjunga på thailändska. Ja då gäller det att ha tungan rätt i mun. Många glada skratt blev det och nu kan vi alla några siffror, färger och frukter på thailändska. En härlig stämning råder på skolan. 

Fram till höstlovet har vi idrotten varje onsdag morgon, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje onsdag.

Om ni tycker att något vi gör här på Sanuk är bra tar vi  gärna emot en recension på Google

tusen tack på förhand 🙂

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand 

 Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

År 1-3 i rum Gåbb   

Från den här veckan har alla börjat med att göra individuella planeringar i sin planeringsbok. För varje vecka gör eleverna en ny planering som de följer. Den här veckan har vi haft ansvar för komposten och då har vi naturligtvis skrivit faktatexter om hur en Thailändsk kompost fungerar. Läsläxan delas ut på torsdagar och lämnas in till mig igen på måndagar.

År 4-6 i rum Hua Hin 

Den här veckan har alla sexor i gruppen startat med sina nya språk-spanska och tyska, vilket de flesta tyckte var spännande. På matten har vi jobbat med problemlösning och räknat i matteböckerna, för både femmor och sexor har det första området handlat om ”Taluppfattning”, för femmornas del väldigt stora tal och för sexornas del väldigt små (decimal-) tal.

Från och med nu  kommer engelska glosorna för LongStay-eleverna att ligga ute på glosor.eu med inloggning: 123Potatismos. Eleverna har också varsin glosbok där de skriver ner veckans glosor varje måndag. På fredagar har vi glosförhör. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok 

Flitens lampa lyser här! Alla elever i årskurserna 7-9 och år 1 på gymnasiet arbetar på väldigt bra med sina olika ämnen och uppgifter. De elever som går i samma årskurs diskuterar sina frågeställningar för att få en djupare förståelse av sitt arbete-det är en stor fördel att vara några stycken i varje årskurs och att vi är så många som går tillsammans både på Sofia Distans och på Hermods. 

Hela gruppen hade ett Muay Thai pass som Thaitema i tisdags och tränarna var mycket imponerade av kämparandan. Eleverna hade Sanuk!

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

personalen på Sanuk