Skip to content

Veckobrev v. 34 – Koh Lanta 

 

Veckobrev v. 34 – Koh Lanta 

Hejsan Och Välkomna till läsåret 2019/2020 på Sanuk

 Ja då var det dags för ett nytt läsår här på Sanuk. Nu har alla de elever som ska gå helår hos oss börjat och skolarbetet är i full gång. Det är ett härligt gäng med en blandning av nya och återkommande elever. Vi har haft vår första Storsamling där även föräldrarna fick bekanta sig med oss alla. Ett stort glatt gäng är vi på Sanuk. Det kommer att bli ett bra år.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrev och annan matnyttig information.

År 1-3 i rum Gåbb  

Nu har den första skolveckan gått och under den här veckan har vi lärt känna varandra och bildat en fin grupp tillsammans. Vi har vi skrivit i våra tankeböcker om “Min första skoldag” och gjort Headlines om “Mitt sommarlov”

I matematiken har vi arbetat med positionsystemet  100-tal, 10-tal och ental. 

År 4-6 i rum Hua Hin 

I årskurs 5 och 6 har vi denna vecka startat upp flera av terminens arbeten.

På NO:n jobbar vi med kemi, vi har tittat på målen och betygskriterierna för år 6 och lärt oss om pH-värde. Kemi kommer vi att arbeta med fram till höstlovet, arbetet varvas dock med att vi lär oss mer om typiska thailändska arter i den fantastiska regnskogsbiotopen. 

Vi har också lärt oss ackordspel på ukulele denna vecka.

Från och med nästa vecka kommer engelska glosorna för LongStay-eleverna att ligga ute på glosor.eu med inloggning: 123potatismos. Ingen glosläxa denna första skolvecka. 

 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok 

Skolans äldsta elever har kommit igång med sina arbeten och jobbat på bra trots att många saknade lådan med läromedel i början av veckan. Många uppgifter har redan hunnit bli klara och skickats in för granskning av Sofia-distans lärarna. Efter lite drop-in under veckan är nu alla Longstay-elever på plats.

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

personalen på Sanuk